Sparebanken har støttet Millionfisken siden oppstarten. Men spesielt de tre siste årene har de bidratt med betydelige beløp.

Har blitt ett trekkplaster

– Vi er glad for at vi kan gjøre dette, spesielt fordi arrangementet har blitt så betydningsfullt i kommunen og regionen. Millionfisken har også blitt godt kjent utover i hele landet. Den har fått et navn i hele Norge, sier avedlingsleder Tonje Vik i Sparebank 1 Nord-Norge.

– Det er fordi det har vært jobba godt med hele innholdet og konseptet. Og ikke minst har de frivillige jobba veldig godt i mange år. Det er en veldig god fiskefestival som også inneholder masse mer som for eksempel et musikkelement. Det har blitt et trekkplaster, sier banksjef for Midt-Troms, Siri Lund.

Støtter også lag og foreninger

– Det er viktig for oss i SNN, som landsdelens egen bank å være med på å støtte aktiviteter som er med på å skape trivsel og bolyst. Millionfisken er et flott arrangement for både innbyggerne i Salangen kommune og for besøkende.

Dessuten er det mange lag og foreninger i kommunen som er med og bidrar til gjennomføringen av dette arrangementet gjennom dugnad og som får inntekter fra Millionfisken. Derfor vil en støtte til Millionfisken i realiteten bety en støtte til mange lag og foreninger i Salangen, Siri Lund og Tonje Vik.

Handler om forutsigbarhet

– Det er helt fantastisk å få en treårs avtale. Vi er stolt over å ha banken med oss, sier Ellen Lise Woll i hovedkomiteen for Millionfisken.

– Denne avtalen er svært viktig for oss fordi det handler om forutsigbarhet. For oss har det vært en utfordring at kunngjøringa fra banken om tildeling av midler har kommet tett opp under arrangementet. Med denne avtalen kan vi planlegge på en mye bedre måte, sier styreleder for Millionfisken, Torkel Rørstrand.

– Det løfter hele arrangementet at vi har en så stor samarbeidspartner. Nå blir det mer profesjonelt, sier Tor-Arne Chruickshank i hovedkomiteen for Millionfisken.