FK Senja tok imot Mjølner fra Narvik hjemme på Islandsbotn, søndag.

Markus Johnsgård ga blåtrøyene ledelsen etter 12 minutter, da han kriget inn 1-0.

Førsteomgangen var relativt jevn, men Senja så ut til å ha bra kontroll. Like før pause fikk likevel Mjølner en viktig utligning til 1-1 ved Børge Henriksen.

Hjemmelaget kom hardt ut etter pause og da omgangen bare var fire minutter gammel valset venstreback Tobias Nymo Melseth oppover i banen. Til slutt fant han Sebastian Jensen som satte inn 2-1 etter retur fra keeper, som reddet det første forsøket fra Jensen.

Åtte minutter senere økte Senja til 3-1 etter en frispark-perle fra Nymo Melseth.

Raknet

Med 3-1 ledelse trodde nok de fleste på Senja Stadion at hjemmelaget skulle ta alle tre poengene.

Men Mjølner reduserte først til 2-3 ved Tobias Fjellbak etter 64 minutter. Fem mintter senere utlignet også Mathias Johnsen til 3-3, og fem minutter før full tid gjorde Narvik-laget snupoerasjonen komplett da Børge Henriksen satte inn sitt andre for dagen og 4-3. Det ble også sluttresultatet.

FK Senja-trener Thomas Hagerupsen sier følgende om det som skjedde.

– Jørn (Persen) er viktig for oss, hvis vi skal være så ærlig. Når han må ut, så gjør det noe med strukturen i laget defensivt, og offensivt, sier han, og fortsetter:

– Du ser oss på det beste og det verste i dag. Du ser det enorme potensialet vi har i laget, det er en del ting som begynner å sitte. Du ser det frem til 44.minutt hvor vi slipper inn 1-1, så har vi stålkontroll på kampen. Vi ser ut som vi skal være strukturmessig, at vi evner å falle ned på en stram struktur og vi evner å svitsje om å presse de. Så kommer vi ut i andreomgang og føler vi er på med en gang, og vi går opp til 3-1. Da sier alle lærebøker deg at da skal du vinne kampen, når du scorer tre mål hjemme. Men så er det avklaringer som blir paniske, slik at det blir situasjoner ut av det, i stedet for at vi får avklart. Vi blir litt hissig på å presse og det blir litt mer èn og èn enn kollektivt, og det blir litt panikk i hodene på enkelte, og da mister vi strukturen i laget.

Må ta lærdom

FK Senja har et ungt mannskap og Hagerupsen tror de vil komme i disse situasjonene flere ganger denne sesongen. Derfor maner han spillerne til å ta lærdom av det som skjedde mot Mjølner.

– Som jeg sier til de, det er en erfaring vi bare må putte i banken. Vi blir å komme i disse situasjonene mange ganger. De egenskapene vi har blir å føre oss i ledelsen mange ganger, men hvis vi ikke da evner å ta vare på en ledelse, så blir vi å sitte igjen sånn her flere ganger med både uavgjort og tap, spår han.

Til tross for at hjemmelaget var best de første 60 minuttene og ledet 3-1, mener han totalt sett at tapet var fortjent.

– Vi kan ikke bare si at dette er synd, for det er det ikke. Det er fortjent at vi taper. Vi er best i store deler av kampen, men når man summerer opp, så er det fortjent at vi taper, fordi vi ikke er klok nok i avgjørende situasjoner.

– Vi blir for passiv

FK Senjas venstreback, Tobias Nymo Melseth, var meget skuffet over måten laget ramlet i hop på.

– Jeg føler vi blir for passiv og blir litt jobbende en og en. Vi blir for stresset når vi vinner ballen, setter bare langt og mister den. Det er rett og slett uakseptabelt at det skal skje, sier han.

– Dere blir litt vel lave etter hvert?

– Ja, vi blir for lav uten å være aggressiv og da blir det for lett for dem å komme til innlegg og sjanser. Vi bør også klare å forsvare egen boks bedre enn det vi gjør, mener han.

At han tegnet seg på scoringslista med en skikkelig frispark-perle, var til liten trøst når kampen ble som den ble.

– Det var en perle og det var en god følelse der og da, men det hjelper lite nå dessverre.

Kampfakta:

3.DIVISJON, AVDELING 6

FK Senja - Mjølner: 3-4 (1-1)

Senja Stadion

Mål: 1-0 Markus Johnsgård (12), 1-1 Børge Henriksen (45), 2-1 Sebastian Jensen (49), 3-1 Tobias Nymo Melseth (57), 3-2 Tobias Fjellbakk (64), 3-3 Mathias Johnsen (69), 3-4 Børge Henriksen (85)

Gult kort: Håvard Espejord, FK Senja. Anders Amundsen, Mjølner.

Dommer: Kevin Bakketun Hjelmseth, Sørreisa IL Fotball.

3-2-1-børs:

3 - Tobias Nymo Melseth

2 - Sebastian Jensen

1- Markus Johnsgård