[Rett på sak]

– Er du fornøyd med årets UKM, Patrick Holmstad?

– Mer enn fornøyd, det gikk over alle forventninger. Det har vært litt mer spesielt for meg i år; jeg har fått mer ansvar, jeg har produsert tre av fire forestillinger og fått veldig mange positive tilbakemeldinger. Så det er tydelig at veldig mange er fornøyd med det jeg har gjort.

– Hvilken rolle hadde du i arrangementet?

– Jeg var hovedprodusenten i arrangementet, det vil si jeg hadde hovedansvaret for alt som skjedde på og bak scenen. Det er en enorm oppgave når man også tar med at jeg også produserer, noe som gjør at det ofte går fort i svingene.

– Hva betyr å produsere?

– Hvor mange ganger har du vært med der?

– Jeg har vært med i fem år og har da også deltatt i fylkesmønstringene. Der har jeg ikke vært produsent tidligere, men scenearbeider.

– Helgas arrangement het ”Arctic Youth Festival”?

– Hvor mange var det som deltok?

– Det er det noe vanskelig å si nøyaktig, men jeg mener at det var rundt 1.000 mennesker som var i sving om vi tar med alle aktørene. Rundt 200 kom fra Russland og Finland og da var det nok en overvekt fra Russland, for de er nok de vi har mest samarbeid med. Barentsekretariatet er flinke til å støtte oss.

– Du inviterte lokalpolitikerne til årets UKM Lenvik?

– Det handler om at jeg ser viktigheten av å ha et slikt arrangement, hvor mye det betyr for ungdommen og da også for meg selv. Jeg inviterte politikerne for at de skulle kunne se det med egne øyne og se hvor nødvendig det er at de støtter opp om del lokale kulturlivet.

– Hva betyr Odd-Halvdan Jakobsen for disse arrangementene?

– Hva er ”Time for Music”?

– Det er et sommerprosjekt som jeg også har ansvaret for. Det går ut på å bringe lokal ungdom på en scene i Kunnskapsparken og vi legger konsertene slik at hurtigrutepassasjerene kan komme og se og høre, noe de i stor grad gjør. På den mest besøkte konserten i fjor sommer var det omkring 300 turister i foajeen i Kunnskapsparken, da vi hadde gruppa ”How to kiss a Frog” på scenen. Det var utrolig gøy.

– Du har også stått for lyd til Barnebyteaterets forestillinger?

– Spiller du selv?

– Ja, jeg gjør det. Jeg spiller bass og jeg synger. Men det har jeg måttet velge bort for å kunne være produsent. Men folk vil nok få se meg opptre i sommerens ”Time for Music”.

– Så er du med i «Prosjekt leseglede»?

– Jeg har nok en finger med i spillet flere steder. «Prosjekt leseglede» gikk ut på å opprette en resursgruppe for å kunne finne bøker til biblioteket som ungdom ville lese. Leselysten er nok noe avtagende når det gjelder å lese bøker, så vi ville gjerne gjøre noe for å øke den leselysten.

– Du er opptatt av skoleforhold?

– Det er ikke bare kultur som opptar meg. Jeg går på skole og er opptatt av at alle skal få mest mulig ut av skolen. I tillegg er det også et område hvor det er et stort forbedringspotensial og det henger i stor sammenheng sammen med ungdom og kultur.

– Du er politisk aktiv også?

– Jeg er leder Lenvik AUF og sitter i styret i Lenvik Arbeiderparti. Den politiske interessen er kommet med at jeg ser hvor underprioritert kulturen er mange plasser. Og kulturen er min hjertesak, så da har jeg sett meg nødt til å engasjere meg for å få gjort en endring til det bedre. Politikk er generelt veldig spennende.

– Hvem er du?

– Jeg er født og oppvokst i Laksfjord på Senja. Gikk barne- og ungdomsskole på Senja, går i dag på Senja vgs, avdeling Finnsfjordbotn. Går andre året på studiespesialisering.

– Hobbyer?

– Jeg spiller bass i Privilegium og liker å reise.

Kultur: Patrick Holmstad er en flittig bruker av Kulturhuset på Finnsnes. Foto: Birger Caspersen Foto: Birger Caspersen