Salangen kom til lørdagens bortekamp mot Skjervøy uten poeng i banken så langt i sesongen, til tross for å tidvis ha vært på høyde og bedre enn motstanderne. Mot Skjervøy fullførte de kampen med en sterk 4-1 seier på bortebane.

– Spiller de rundt

Salangen-trener Andreas Seipäjäervi forteller om en kamp hvor de kom dårlig ut fra start, men som de etterhvert var meget gode i.

– Vi blir trykt bak en del det første kvarteret og Skjervøy slår mye langt. De får brukt Reidar Waage mye i mellomrommet og de skaper en del halv-farligheter, før de etter det tar ledelsen 1-0 etter et innlegg. Men etter det så spiller vi oss inn og overtar. Vi finner Tobias Kvalvik (Henriksen) og Odd-Henning Skog i mellomrommet og vi får brukt kantene, og forsvaret og midtbanen tørr å pushe etter. Så når vi får ballen ned på bakken, så spiller vi de rundt, forteller han.

Fokus på å fortsette

I pausen pratet de om å fortsette, og om å ikke bli for defensive, noe som var tilfelle da de ga fra seg en 3-1 ledelse mot Fløya i cupen i midtuka.

– De presser på oss første ti minuttene av andreomgang, men etter det så har vi god kontroll og kombinerer fint fremover og scorer 3-1 og 4-1. Vi kunne fått fem og seks også, så i dag var vi god altså. Så skal det nevnes at Jørn-Ivar (Kroken) har minst èn feberredning på 2-1 der, forteller «Seipa».

Han mener forskjellen fra de tidligere kampene hvor de har blitt poengløse, var at de mot Skjervøy fullførte kampen helt ut.

– Vi har spilt tre kamper før denne, der vi tidvis har vært fullt på høyde eller bedre, men ikke fullført. Det har vært perioder hvor vi har sluppet oss nedpå og latt de komme til, men det skjer ikke i dag. Vi går på banen med en innstilling om å vise hva vi er god for, sier SIF-treneren, som sier dette gir god selvtillit foran møtet med Lillestrøm 2 neste helg.

– Det er god steming nå, dette gjør godt for selvtillitten.

Odd-Henning Skog, Tobias Kvalvik Henriksen og Scott Fitzgerald (2) scoret for Salangen.