Senterleder Frode Wiggen ”innkaller” nå alle som har lyst til å komme seg ut av sofaen til å stille til denne jogge- og trimmehalvtimen som vil foregå rundt Finnsnesvannet i sommer og utover høsten.

– Vi startet dette i fjor vår, og vi må jo si at oppslutningen har vært veldig god, sier senterleder Frode Wiggen som er mannen som vil få Finnsnes-folket i litt bedre form.

230 deltok

– I fjor var det fem personer som stilte første ganger, men etter ei stund hadde vi rundt 40 personer som stilte jevnlig opp. Da vi september i fjor arrangerte Stamila stilte det ikke mindre enn 230 personer opp og deltok, noen endog med barnevogn.

– For oss er det viktig at vi får med grupper som kanskje tidligere har vært fraværende fra slike trimaktiviteter som dette, sier Wiggen.

Folkehelse

Han påpeker at de har et genuint ønske om å fremme folkehelsa.

– Dette skal være en aktivitet som skal fremme folkehelsen. Da må det være plass til de som kanskje ikke har drevet mye med mosjon, men ønsker å prøve seg her.

– Dette er langt fra trening for noen eliteløpere, selv om det naturlig nok vil være forskjell på nivået hos de som deltar.

Alle deltar nemlig etter sine egne evner og begrensninger.

– Vi har rundt en halv time med trening hver onsdag, og løper runder rundt Finnsnesvannet som er på seks hundre meter. Om noen sakker litt etter er dette ikke noe å bry seg om – alle løper i ring rundt vannet, og slik sett er det ingen som vil kunne se at noen ikke er så rask som andre.

Wiggen forteller at første treningsonsdagen vil fysioterapeut Erik Haugsnes fortelle litt om grunnleggende løpeteknikker før man starter treningen.