Klagefristen gikk ut 21. april, og bunken som havner på bordet til leder av sakkyndig nemnd, nemnda som skal behandle klagene, i Målselv, Ole K. Andreassen, er formidabel. Godt over 900 klager skal Andreassen og hans nemnd, som forøvrig består av to medlemmer til, starte behandlingen av.

Klagestorm

Etter et retakseringen av eiendomsskattten i Målselv forelå var det mange som fikk åndenød. Taksten skjøt for mange himmelhøyt i været, og flere fikk tredoblet taksten i forhold til hva de hadde. Dette førte blant annet til en facebookaksjon som har 2.500 medlemmer.

Dette har også medført at politikerne i Målselv har satt ned promillesatsen fra syv til fem, og med det mistet åtte millioner kroner i merinntekt.

Ferdig til høsten

Andreassen sier til Folkebladet at nemnda står overfor en omfattende jobb med å gjennomgå alle klagene.

– Jeg regner ikke med at vi er ferdige med å behandle klagene før til høsten. Det er egentlig ikke så mye jobb, men klagene skal først sorteres i grupper av kommunen, og så skal takseringsfirmaet Eskan gjøre sin jobb i forhold til om takseringen har vært rett. Det kan bli nye befaringer og nye oppmålinger før vi kan starte behandlingen av klagene, sier Andreassen.

Overrasket over mengden

Bare noen dager før fristen gikk ut var det kommet inn litt i overkant av 400 klager, men de siste dagene har det vært et voldsomt trykk.

– Noen dager før fristen var det 415 klager, og at det skulle komme dobbelt så mange bare på et par dager hadde jeg ikke regnet med. Men det var nok et rush fredag ettermiddag da klagefristen gikk ut, sier Andreeassen.

Nå er det nødvendigvis ikke slik at klagene kommer fra over 900 ulike individer. Mang har nok flere klager, men er de ulike behandles de som en separat klage.

– Antallet høres jo mye ut, men selve klagebehandlingen vi i nemnda skal gjøre tar ikke så lang tid. Vi har jo vært igjennom dette arbeidet tidligere, og da med rundt 6.000 eiendommer. Hvis vi klarer å jobbe sammenhengende er jobben gjort på et par uker, sier Andreassen