Onsdag startet NM-cupen for menn. Senja hadde ingen enkel oppgave foran seg når de dro til Alta for å møte 2. divisjonslaget i Finnmarkshallen.

Åpnet bra

Senja åpnet kampen bra de første ti minuttene, men så fikk Alta en straffe helt ut av det blå.

FK Senja-trener Thomas Hagerupsen sier følgende til Folkebladet etter kampslutt.

– Det jeg tenker om kampen er at vi åpner greit. Det er en kort periode frem til den straffen der vi har bra ettertrykk, vi vinner mye andreballer, vi står høyt med backene og plukker opp avklaringer, sier han, og legger til:

– Så kommer det ut av ingenting. Når vi la oss så lavt, så skal det aldri skje at en ball detter inn bak oss. Det oppstår en situasjon med back og en stopper som går i samme duell, også er Håvard (Espejord) uheldig og får handa på ballen, så det er ren utur. Og da er jo regelen sånn at da får du legge ballen på 11 meter og skyte den i mål, sier han.

2-0 kom også etter feil fra Senja-laget.

– Så er det der hvor to sentrale espillere skyver over på samme side og de får en som står alene på 18 meter og får prikke inn 2-0. Så får vi en redusering som gir litt energi, men så får vi 3-1 og andreomgang starter med 4-1. Så derfra og inn, så handler det bare om å fullføre uten å få skader til kampen mot Mjølner til helga. Vi er her med alle vi har for tiden, så det handlet om å ikke få skader, forteller han.

Kampplanen ødelagt

FK Senja hadde tydelig en plan om å presse lavt i banen og gi Alta lite rom å angripe i. Den planen ble med andre ord ødelagt tidlig med baklengs etter bare elleve minutter.

– Det er det som er, med en sånn kampplan er vi avhengig av å ikke havne under, oppsummerer Hagerupsen.

Til tross for tap mot et Alta-lag som ligger en divisjon høyere opp, legger de seg ikke ned av den grunn.

– Stemningen er veldig bra. Vi har tapt og vi er skuffet over egen prestasjon, men vi har brukt lang tid i garderoben etterpå nå og snakket om dette. Nå har vi lagt den bak oss, så skal vi bygge ny energi inn mot Mjølner-kampen til helga.