– Cupen er viktig. For Ivar Holand (daglig leder red. anm.) er den viktig økonomisk, og for spillerne og oss er det å prøve å se om vi kan komme oss litt lenger enn de siste årene, sier FIL-trener Bjørn Johansen.

I fjor ble Finnsnes slått ut av Alta i andre runde. Året før var Tromsdalen FILs overmenn i andre runde.

- Om vi klarer å komme oss forbi andre runde, og få en tredje runde gjerne mot et lag som kan klinge, det er bestandig spennende. Det er inspirerende for spillerne og jeg føler vi har kvalitet til å gjøre det i år, mener "Bummen".

Tar ingenting for gitt

Men før en kan snakke om tredje runde, må Mjølner slås i første runde.

- Jeg har vært med så lenge og vet at Mjølner bil krige som f... Vi er forberedt på å ta fighten og matche dem på det, så vi tar ingenting for gitt. TIL har der nede før og slitt som bare det. Vi er et bedre lag enn Mjølner og bør avansere, alt annet vil være en gedigen skuffelse.

Sega fra start

Finnsnes vil gjøre noen rulleringer i denne perioden med tre kamper på åtte dager. Det som er klart er at Sega Ngom og Markus Rolandsen kommer til å starte kampen.

- Vi har fått brukt troppen bra, men det er noen som kanskje trenger litt ekstra påfyll. Jeg tror vi med små justeringer ikke blir svekket mye med å bytte 3-4 spillere.

- Rolandsen og Sega er kanskje de mest meritterte spillerne vi har. De har ikke spilt så mye i starten og blir å starte nå.