Årsaken er det økende trafikkbildet ut av sentrum.

– Det vi har sett er at det er en økende aktivitet fra rundkjøringen i Finnsnes sentrum og til Gisundbrua. Dette dreier seg om trafikksikkerheten i området. Vi håper å få fattet et vedtak på dette raskt og tar sikte på å få opp skilt til eller i løpet av sommeren, sier Edel Miljeteig Austlid i Statens vegvesen region Nord til Folkebladet.

Høring

Saken har siden februar vært ute på høring, og selv om fristen har gått ut, ønsker vegvesenet å vente på flere tilbakemeldinger før de sitter i gang arbeidet.

– Vi har fått svar fra blant annet Lenvik kommune som støtter vårt forslag, men vi har ikke fått svar fra alle høringspartnere. Det skulle vi gjerne ha hatt, dermed tar vi en runde på dette først, for å sikre at vi får inn fra alle distanser, sier Miljeteig Austlid.

Trafikkavvikling

En annen årsak til ønskelig nedjustering av fartsgrensen går på trafikkavvikling.

– Vi mener at også at lavere hastighet kan føre til en bedre trafikkavvikling i området, men det er først og fremst gående og syklende som gjør at vi ønsker å redusere fartsgrensen. Det er også en del boliger og næring i tillegg til fotgjenger trafikk i det området, sier Miljeteig Austlid.

Trafikklys

På andre siden av rundkjøringen har også trafikklyset ved gangfeltet mellom Amfi og torget vært på høring. Her er det flere momenter som gjør at avgjørelsen av denne ikke er klar.

– Denne saken er litt mer komplisert. Vi må ta en større runde for å fatte beslutning her. Det dreier seg også om en kostnad på en million kroner, som det koster å etablere dette lyskrysset. Her må en ha økonomien på plass før vi kan gå videre i saken, avslutter Miljeteig Austlid.

Det er her ved Amfi at ønsket om et trafikklys har vært diskutert det siste året. Foto: Amund Hansen