Foran kommende sesong åpner Skiforbundet for utøvere over 25 år på rekruttlandslaget.

Silje Øyre Slind (29) og Mari Eide (27) er tatt ut på neste års rekruttlandslag. Den mye yngre utøveren Lovise Heimdal falt derfor akkurat utenfor rekruttlandslaget med den nye uttakspolitikken.

Rekruttlandslagstrener Anders Bystrom forteller til iTromsø at man ønsker en miks av eldre og yngre løpere på rekruttlandslaget.

- Går foran

For Lovise Heimdal, som denne sesongen har gått for Team Nord-Norge, betyr endringen at hun har mistet en tilsynelatende sannsynlig plass på rekruttlandslaget.

De tre under 25 år som har fått plass på laget er Lotta Udnes Weng, Tiril Udnes Weng og Marte Mæhlum Johansen.

- Hadde vi bare hatt yngre løpere som tidligere, så hadde hun vært inne på laget. De tre yngre som er med går foran på resultatene. Det er bra at hun har veldig gode muligheter i Nord-Norge og at de får en god tropp der også, sier Bystrom.

- Forståelig

Til Folkebladet sier Lovise Heimdal at hun har forståelse for uttaket.

- Jeg forstår uttaket veldig godt. Det er slik jeg ser det løpere som har prestert bedre enn meg i år som er med. Når de valgte å gå bort fra aldersgrensen så er det veldig forståelig at jeg ikke kom med, sier Heimdal.

Hun trives veldig godt på Team Nord-Norge og mener hun får vel så bra matching der.

- Jeg tar ikke dette så tungt, i og med at jeg har et veldig bra opplegg der.

- Jeg skal bare fortsette å jobbe mot målet mitt om å bli en bedre skiløper. Blir jeg det så kommer jeg kanskje inn på et lag.

Anna Svendsen (27) var også med i diskusjonen om en plass, men også hun kom akkurat ikke med denne gangen.

Nære

Trener for Team Nord-Norge, Kristian Skogstad, mener både Heimdal og Svendsen vil ha muligheten igjen om ett år.

- Målet er å produsere løpere til landslaget, og det klarte vi ikke denne gangen. Både Lovise og Anna var nære, og med i diskusjonen helt til siste slutt.

- Lovise har hatt en stormende utvikling i år, og det kan på en måte være en fordel å være kjent med systemet vi har her. Annas utvikling de siste tre årene har også vært meget god, sier Skogstad til iTromsø.

Treneren mener det er positivt at aldersgrensen på 25 år er fjernet på rekruttlandslaget.

- At slike som Anna som er over 25 år har muligheten til å ta steg videre synes jeg er bra. Du kan bli skikkelig god selv om du er 27, 28 eller 29 år som langrennsløper.