- Billettsalget har ikke tatt helt av, og vi har fortsatt ledige plasser, sier informasjonssjef i Widerøe Catharina Solli til Folkebladet.

Skal fly fra Bardufoss til Bodø og Tromsø Fra 1. mai er det klart for flere nye flyruter fra Bardufoss — med Widerøe til Bodø og Tromsø. Utfordringer

Men årsaken er ifølge henne ikke at tilbudet er verken dårlig eller lite attraktivt.

- Den første flygningen havnet tilfeldigvis på en av de rødeste dagene i året — 1. mai. Det medbringer noen utfordringer, sier hun.

Men uansett blir det nå mulig å fly direkte til Bardufoss både fra Bodø og Tromsø. Rutene korresponderer godt med ruter til Nord-Norge, samt videre inn mot selskapets øvrige rutenett i landsdelen.

- Reisende fra Trondheim, som tidligere har måttet mellomlande i Oslo for å komme seg til Bardufoss, tar seg nå fram via Bodø, sier informasjonssjefen og legger til:

- Det vil spesielt pendlere og ansatte i Forsvaret nyte godt av.

Det første flyet, i anledning opprettelsen av dette rutetilbudet, lander på Bardufoss mandag 19.25.

- Stor betydning

RINGVIRKNINGER Næringssjef i Lenvik, Bjørn Fredriksen, ser for seg flere positive ringvirkninger. Foto: Rune Ottarsen

Næringssjef i Lenvik kommune, Bjørn Fredriksen, er utelukkende positiv til det nye rutetilbudet.

- Jeg tror at drifta på Bardufoss lufthavn kan være nøkkelen til å utløse mye potensiale opp mot reiseliv, yrkestrafikk til og fra virksomheter, og sener sjømateksport, sier han.

Det er for Fredriksen ingen tvil om at dette vil få stor betydning for hele regionen.

- Vi har vært engasjert i dette lenge og det er ikke helt tilfeldig at vi nå får et slikt tilbud. Vi har jobbet hardt for det, sier han.

- Attraktivt marked

Informasjonssjef Solli tenker at et såpass nytt rutetilbud som Widerøe nå lanserer, behøver litt tid i markedet for bli kjent.

- På Bardufoss ser vi for oss en målgruppe med jobbreisende, som skal inn eller ut av regionen, de som skal på sykehusbesøk i Bodø eller Tromsø, samt Forsvaret og de som ellers ønsker en kortere reisetid, sier hun.

- Til tross for laber respons nå, er dere sikre på at dette er et godt tilbud?

- Ja, vi er veldig positive til dette. Dialogen med både ordførere og næringslivet gjenspeiler et attraktivt marked. Nå legger vil til rette, slik at befolkninga kan ta tilbudet i bruk og gi rutetilbudet livets rett, forteller hun.

- Levedyktig

Hun poengterer at Widerøe ser for seg et levedyktig tilbud over mange år.

- Hva er den største fordelen, mener du?

- Kortere reisetid. Alle bor ikke i Oslo-området. Nå slipper man lang reisetid via buss og bil. Man får rett og slett mer tid til å være sammen med venner og familie, svarer hun.

- Fantastisk

GLEDER SEG Reiselivssjef ved Visit Senja Region og fylkespolitiker for Frp, Line Miriam Sandberg, gleder seg til å ta i bruk tilbudet. Foto: Vidar Bjørkli

Reiselivssjef for Visit Senja Region og fylkespolitiker for Frp, Line Miriam Sandberg, gleder seg til å ta i bruk tilbudet.

- For meg, som mer eller mindre pendler til Tromsø, vil dette være helt suverent, sier hun.

Da Folkebladet tok kontakt med Sandberg satt hun i bilen, på vei til Tromsø by.

- Hadde vi passert 1. mai nå, ville jeg fløyet, sier hun.

- Hva betyr et slikt rutetilbud for reiselivet og Midt-Troms for øvrig?

- Det å få kortet ned avstandene mellom regionene i nord, er fantastisk. Man kan nå sitte i Kina og booke flytur til Tromsø og ikke være avhengige av verken buss, glatte veier og høy trafikk, svarer hun.

For ifølge Sandberg kan man nå, isteden for å øyhoppe i Hellas, hoppe mellom flyplassene i nord.

- Det blir mye enklere å koordinere, sier hun.

Næringskonsulent i Målselv kommune, Elin Byberg, tror tilbudet vil få en kjempebetydning for Målselv og regionen for øvrig.

- Dette har vært jobbet med over mange år. Både ordførere og regionrådet har hatt et trykk opp mot ei slik rute. Behovet har vært der lenge, både for næringslivet og innbyggerne, sier hun og forespeiler en markering mandag kveld.

Folkebladets uoffisielle undersøkelse i mars viser at Widerøes rutetilbud fra Bardufoss er etterlengtet. Næringssjef i Lenvik kommune, Bjørn Fredriksen, er utelukkende positiv og sier at ringvirkningene kan bli mange. – Vi har jobbet hart for dette, sier han. Foto: Per-Kristian Bratteng Foto: Per-Kristian Bratteng