Dette forteller prosjektleder Tom Sivertsen i Finnsnes fjernvarme til Folkebladet.

Sluttspurten

– Nå jobber vi med den nye varmesentralen her oppe i Botnhågen. Denne står rett ved Senja avfall, og er et arbeid som vi er fullt i gang med. Vi satser på å starte en prøveperiode i slutten av mai, så nå er det ikke lenge igjen, sier Sivertsen.

Hvor lenge prøveperioden varer, er noe mer usikkert.

– Vi må se i oppkjøringsfasen hvor lenge denne prøveperioden må vare. Nå jobber vi i sluttspurten med mange aktører som vi har inne nå og mange ting skal opp å gå. Nå gjelder det å spille på lag,. Det er mye teknisk utstyr som skal funksjonstestes. Men hvis alt går etter planen, så fortsetter vi utover prøveperioden og holder anlegget påslått, sier Sivertsen.

Justeringer

Prosjektlederen sier en må regne med at ikke alt vil kunne få smertefritt.

– I prøveperioden må vi være på og gjøre en del reguleringer. Dette er noe som en alltids må regne med, at man får litt justeringer her og der for å få det til å fungere optimalt og normalt, sier Sivertsen.

Ros

Han berømmer bilister, innbyggere og fotgjengere på hvor godt de har tilpasset seg arbeidet som satte store endringer i trafikkmønsteret på Finnsnes i fjor.

– Arbeidet vårt i fjor gikk smertefritt. Vi er kjempefornøyde. Jeg må si at jeg synes publikum har vært fantastiske med tanke på alt vi har gjort siden i fjor sommer.

FORNØYD: Prosjektleder Tom Sivertsen er snart klar til oppstart. Foto: Carina Hansen Foto: Carina Hansen