I siste serierunde i fjor ble Sortland-kaptein Markus Jørgensen utvist i kampen mot Melbu og skal ifølge reglene stå over neste obligatoriske kamp.

Sortland-kapteinen startet imidlertid kampen mot Senja og ble byttet ut i det 88. minutt.

– Det som skjedde var at vi ble kontaktet etter kampen fra en spiller som spiller, eller har spilt, for Melbu. Han spurte om han (Marius Jørgensen) spilte mot oss. Og det har han gjort. Da foteller han at Jørgensen fikk direkte rødt kort i siste seriekamp i fjor, sier Senja-trener Thomas Hagerupsen til Folkebladet.

– Vi tok kontakt med de instansene vi må for å sjekke dette. De blir giret på at vi må levere inn en klage, når de skjønnte at han hadde spilt en kamp når han ikke skulle ha gjort det.

Handlet i god tro

Folkebladet har vært i kontakt med Sortland-trener Steve Lind Edvardsen, som henviste videre til styreleder i Sortland IL, Tommy Dalheim.

– Vi var ikke klar over at han skulle sone. Vi sjekket saken i januar, og fikk bekreftelse på at ingen av våre spillere hadde karantener i 2017. Vi har ikke gjort noe galt. Vi har forholdt oss til de tilbakemeldingene vi har fått fra forbundet. Hadde vi visst at han ikke skulle spille kampen, hadde han selvfølgelig ikke gjort det, sier Dalheim.

– Vi hørte ikke noe fra forbundet. Derfor kontaktet vi dem i januar for å få klarhet i hvem som hadde karantener.

– For oss er ikke dette noen sak. Tidlig i morges (mandag) sendte vi tilbakemelding til Fotballforbundet, så får de behandle det.

Det er Nordland Fotballkrets som administerte 3. divisjon avdeling 11 i 2016.

De bekrefter at Jørgensen fikk rødt kort i siste seriekamp og én kamps karantene.

I og med at det er nytt seriesystem, hersker det tvil om karantene kun gjelder for seriekamper, eller både serie- og cup. Uansett har Jørgensen spilt i begge Sortlands obligatoriske cupkamper i 2017.

Håper på omkamp

– Han fikk en kamp karantene og skal sone i første obligatoriske kamp da. De hadde vel noen cupkamper før det. Denne saken er hos NFF, så de får finne ut av det, sier Kjell Nikolaisen i Nordland Fotballkrets.

Tidligere har karantener i serie- og cup blitt holdt separert.

– Jeg er usikker på hva som regnes som første obligatoriske kamp, når man er over på ny sesong. Om man regner første cupkamp eller første seriekamp. Uansett skulle han ha stått over en eller annen kamp.

Han forteller at Sortland IL har fått bekreftelse på at Jørgensen fikk én kamps karantene etter siste serierunde i fjor.

Han kan ikke huske å ha fått en forespørsel i januar om en oversikt over hvem som hadde karantene.

– Uansett vet de at han har blitt utvist, så det er ikke noen unnskyldning til en klubb. Er man utvist så er man utvist. Melbu har fått det med seg, så det er rart at ikke Sortland har gjort det.

Senja-trener Thomas Hagerupsen håper hele sagaen ender med at det blir omkamp.

– Personlig håper jeg på det, selvfølgelig her i Islandsbotn. Jeg liker ikke at man får tildelt poeng uten at man har gjort seg fortjent til det.

Juridisk rådgiver Henrik Salveson i Norges Fotballforbund bekrefter at Senjas protest er under behandling. Forbundet ber om forklaringer fra berørte klubber.

– Avgjørelsen kan bli klar før helga, sier Salveson.