Ti røslige sumobrytere vagget inn på matta under starten av Damepatruljens oppvisning og før publikum visste ordet av det var de forvandlet til tjue geishainspirerte turnere i det morgernkåpene ble kastet og hemmeligheten under kom fram i lyset.

– Hvor har du hentet ideen fra?

– Jeg vet ikke, den bare dukket opp, sier Heidi Dahl Gundersen som må kunne kalles kunstnerisk ansvarlig for Damepatruljen.

– Jeg har alltid vært inspirert av Japan og hva er vel mer naturlig da enn å ha med sumobrytere, spør hun og legger til at de har jobbet hardt for å få oppvisninga til å se bra ut.

– Det har vært mye bæring for å si det sånn, smiler hun.

Spente

Jobbet hardt hadde også jentene fra Salangen turn som var litt smånervøse før oppvisninga på hjemmebane.

– Vi var ganske spente, sier Ingrid Helene Kristensen (13) og Kristi Børve (14) mens de sitter og venter på dommernes vurderinger etter oppvisninga.

– Alt i alt er vi fornøyde selv om vi rota litt i starten og gikk på matta før dommerne var klare, sier jentene som har hatt litt utfordringer før oppvisninga i og med at to av jentene i troppen måtte melde forfall på grunn av skade.

– Men det har gått bra, nå gleder vi oss til resten av helga, sier de.

300 turnere

Ungdoms- og voksenkretsturnstevnet samlet rundt 300 gymnaster fra 7. klasse og opp. Lørdag var det trening og konkurranse mens det på søndag var troppsvise oppvisninger hvor alle de 300 gymnastene fordelt på nitten ulike tropper deltok.

Leder for stevnet, Maylén Kristoffersen, var lørdag ettermiddag svært godt fornøyd med stevnet så langt.

– Så langt har alt gått bra, nå blir det ulike aktiviteter for deltakerne utover ettermiddagen og kvelden før den store oppvisninga i morgen avslutter det hele, sier hun.

Røslige sumobrytere åpnet showet med en aldri så liten overraskelse på lur. Foto: Eirik Dahl
Ungdomstroppen til FIL-turn hadde latt seg inspirere av det ville vesten. De ble belønnet med sølv. Foto: Eirik Dahl
Salangenjentene var spente før de skulle i ilden på hjemmebane. Foto: EIRIK DAHL
Et par forfall i troppen stoppen ikke jentene fra Salangen som brede smil og akrobatikk turnet seg til bronse. Foto: EIRIK DAHL