Det er Lenvik Bibliotek som står som arrangør for foredraget.

Hånd i hanske

– Foredraget passer som hånd i hanske med et av våre andre prosjekter, som vi kaller for Folkehelsebiblioteket, som blant annet dreier seg om forebygging og hva man kan gjøre for å holde seg i god form. Vi har vært så heldig å få lederen i Midt-Troms Friluftsråd, Espen Prestbakmo, som selv er et svært aktivt friluftsmenneske, til å komme og holde dette foredraget, opplyser bibliotek Sigrid Stangnes ved Lenvik Bibliotek.

Siden man regner med stor interesse for dette foredraget, er det lagt til auditoriet i Kunskapsparken.

– Friluftsliv er i vinden som aldri før, og kanskje særlig nå når det begynner å våres i bakkene. Vi regner med stor interesse for dette foredraget, og legger det derfor til auditoriet der det er godt med sitteplasser.

Espen Prestbakmo vil også vise bilder han selv har tatt på turer i Midt-Troms under foredraget. Foredraget har gratis inngang, og som vanlig spanderer biblioteket kaffe og kaker.

Hovedmålgruppe

Espen Prestbakmo selv understreker at Midt-Troms Friluftsråd først og fremst er ute etter å nå de som ikke bruker naturen så mye.

– Det er alltid hyggelig å dele erfaringer og opplevelser med andre friluftsentusiaster. Men primært er det mennesker som har en dørstokkmil hjemme vi er ute etter å nå. Mennesker som kanskje tenker på å bruke naturen mer, men som av ulike årsaker ikke kommer så langt, forklarer han.

– Du er selv et friluftsmenneske?

– Ja, både som privatpersom og som guide i ulike sammenhenger. I den forbindelse jobber jeg også mot vanskeligstilte, blant annet mennesker som sliter psykisk.

– For man får jo litt ro i sjela når man er ute i naturen?

– Nettopp, og når det gjelder mennesker som sliter er det ikke det fysiske og det å gå på de høyeste toppene som teller. Det psykiske, den roen man finner i naturen er vel så viktig.

Espen Prestbakmo understreker at han er vidåpen for spørsmål under foredraget.

– Legger du vekt på å vise fram turmål som kanskje ikke er så kjente i dette foredraget?

– Jeg vil nok snakke om det også, men det viktigste for meg og friluftsrådet er å inspirere flest mulig til å bruke naturen mer. Vi bor i et område som er unik når det gjelder allsidigheten i naturen. Når det gjelder naturopplevelser er kanskje vår region den beste i verden. Det unner vi flest mulig å få en del av.

ARRANGØR: Bibliotekar Sigrid Stangnes ved Lenvik Bibliotek. Foto: Reidar Ingebrigtsen
FOREDRAGSHOLDER: Espen Prestbakmo er klar med foredraget «Tur For Alle!».Foto: Midt-Troms Friluftsråd Foto: Midt-Troms Friluftsråd