Norwegian Travel Workshop i Bergen i dag og i morgen blir svært viktig for reislivsaktører i Midt-Troms. Her samles 600 turoperatører fra hele verden for å se hva Norge og Midt-Troms kan tilby av turistopplevelser.

Charterprosjekt

Reidun Traasdahl Nilsen i Aurora Park og Mauken Utvikling deltar på messen, det gjør også Målselv fjellandsby og flere andre aktører fra midtfylket.

Det pågår for tiden et hovedprosjekt med støtte fra Innovasjon Norge for å etablere chartertrafikk over Bardufoss lufthavn. Et titalls reiselivsaktører i Midt-Troms er så langt med på dette prosjektet. Blant annet Hann i Senja, Polar Park, Aurora Park, og Målelv fjellandsby. Resultatet av møtene aktørene fra Midt-Troms skal ha i Bergen vil få betydning for turisttilstrømningen til Midt-Troms kommende år, mener Traasdahl Nilsen.

– Det deltar 600 utenlandske turoperatører, agenter og reisebyråer i Bergen. Det hele foregår som speeddating mellom kjøper og selger, der man i løpet av kort tid skal presentere hva vi har å tilby av reiselivsopplevelser. Vi har avtalt 30 møter med veldig interessante turoperatører, blant annet fra Kina. Det som skjer i dag og i morgen er årets viktigste begivenhet for reiselivet. Vi er mange fra Nord-Norge som er her nede, sier Traasdahl Nilsen.

– Vi håper at vi kommer til å ta flere bookinger fra ulike land til Midt-Troms. Vi håper også vi kan finne samarbeidspartnere som vil jobbe sammen med oss om chartertrafikk over Bardufoss, spesielt fra Kina. Kina er et urolig stort marked. De vil reise, og kineserne har vist stor interesse for nordområdene, sier Traasdahl Nilsen.

Totalpakke

Charterprosjektet er som sagt et samarbeid mellom reislivsaktører i Midt-Troms.

– Det går ikke an å bare selge til seg selv. Her må vi tilby et totalpakke, fordi turistenes reisemønster er slik at det ikke er mulig å bare selge til Rundhaug gjestegård eller Målselv fjellandsby, for eksempel. Vi må ha et totaltilbud som inneholder det turistene vil oppleve. Vi håper at dagene i Bergen vil åpne slusene for oss i Midt-Troms når detgjelder volum på turismen. Disse dagene er årets viktigste for reiselivet. Det er ikke ofte man får mulighet til å forhandle med så mange turoperatører samtidig, sier Traasdahl Nilsen.