Det eneste bidraget fra Midt-Troms i Forestilling B, som åpner dag to av fylkesmønstringen, er en film laget av Young Nordic Filmakers fra Målselv, med Emma Brandmo som regissør. I samme kategori får vi servert en skrekkfilm laget av to unge jenter fra Skånland, og en billedserie tatt av Fredrik Olsen fra Balsfjord.

Både film og teater har lenge vært en «mangelvare» som de fleste lokale arrangørene av UKM etterlyser hvert eneste år. At alle innslagene, i alt sju av dem hvis man tar med gjestebidragene, får særdeles god plass i en enkelt forestilling viser at det fortsatt ikke er overskudd på disse uttrykkene.

Et gjesteinnslag i forestillingen, som også åpner den, er et tablå levert av russiske skuespillere og musikere.

Mobbing

Storfjord er for tiden den kommunen som leverer flest teaterbidrag, med til sammen to bidrag i lørdagens Forestilling B. Det første innlag heter «Mynten», og tar for seg et tema som dessverre ser ut til å være like aktuelt, nemlig mobbing blant unge. Denne gangen får problemet imidlertid en lykkelig slutt, da det er mobbeofferet som til slutt går seirende ut av situasjonen.

Et annet tema som også er aktuelt nå om dagen er det å ta selfies til egen blogg. Denne forestillingen, levert av skuespillere og dansere fra Storfjord, er en nokså påkostet utgave der lys og mørke i tillegg til dans og drivende musikk forteller en del av historien, med en person som er rimelig opptatt av sitt eget ytre i sentrum. På regi, koreografi og musikk er det nok dette innslaget som scorer mest.

Russ

Lørdagens siste bidrag, ifølge konferansierene visstnok også et gjestebidrag, leveres av en gruppe fra Bjarkøy. Her er det tilsynelatende russetiden med alt den innebærer som står i sentrum av handlingen, før man dukker under overfalten til de unge bekymringsløse og fremadstormende.

Hele forestillingen sett under ett serveres både kjente og mer ukjente elementer fra de skrå bredder. Humor, alvor og noe som ser ut til å være litt inspirert av såkalt absurd teater. Et sceneutrykk som har sine røtter i surrealismen og dadaisme.

Ett av bildene i serien til Fredrik Olsen fra Balsfjord. Foto: Reidar Ingebrigtsen
Teatergjengen fra Nordreisa serverer en del innslag muligens inspirert av såkalt absurd teater. Foto: Reidar Ingebrigtsen