Forestilling E i Kulturhuset på Finnsnes satte sluttstrek for fylkesmønstringen og det internasjonale talentutvekslingprogrammet som er tilknyttet den. I de senere årene kjent som UKM - Arctic Youth Festival.

Avslutningsforestillingen kunne by på et forholdsvis bredt spekter av sceniske uttrykk, men også utdeling av heder og ære litt klingende mynt. Dette var det nestleder i UKM Arctic Troms, Ida Hov, som besørget. Hun kunne opplyse at ETS-kommunene, som består av Evenes, Tjeldsund og Skånland, er tildelt den såkalte Turboprisen. ETS er tildelt prisen for særdeles god innsats med å utvikle lokalmønstringen i disse kommunene. Foruten heder og ære og blomster ble ETS også 5.000 kroner rikere. Linn Eva Sæter tok i mot prisen på vegne av UKM i ETS.

Nøkkelpersoner

Ida Hov hadde også en del heder og ære (og et UKM-krus) å dele ut til kommunekontakter i Troms som har utmerket seg i sitt arbeid med lokalmønstringene i sine respektive kommuner. Kommunekontaktene som ble kalt fram på scenen for å motta denne hederen var Rita Boberg Pedersen fra Kvænangen, Roy Hansen fra Balsfjord, Freddy Sørensen fra Karlsøy og Monica Karlstad fra Målselv. Også daglig leder i UKM Troms, Odd-Halvdan Jakobsen, måtte frem på scenen for å motta blomster for sin langvarige og målbevisste utvikling av UKM i Troms. Selv om han, som han sa, at det stramme tidsskjemaet på fylkesmønstringens siste dag egentlig ikke tillot dette. Med det mente han nok et stort antall fylkesmønstringsdeltakere som skulle nå oppsatt skyss hjem.

Musikk

Men det ble jo litt tid – nærmere bestemt litt over to timer – på de musikalske innslagene som skulle fremføres. Her kunne man blant annet høre Nika Boiko fra Torsken fremføre en russisk låt på originalspråket. Mia Solset Malik og Silje Elise Lange fra Torsken gjøre låten «Remedy». Silje Elise Lange hadde også en solopptreden senere i forestilling der hun tolket låten «Hero».

Dermed er 20-årsjubileum, fylkesmønstring og festival historie på Finnsnes for denne gang.

Nika Boiko fra Torsken fremførte en russisk låt på originalspråket på en fremragende måte. Foto: Reidar Ingebrigtsen
En gruppe stundenter fra Archangelsk College Folk Group åpnet Forestilling E. Foto: Reidar Ingebrigtsen