– Det man gjør egentlig er å gi en liten sum som skal gå til å utvikle damelaget. Og at man egentlig synes det er positivt at man klarer å samarbeide over broen. Det synes jeg er veldig bra. På mange måter er det en honnør til det som skjer, sier Kjell Kolbeinsen på spørsmål om bakgrunnen for pengegaven.

– Det er et håp om at mannfolkene kan lære av dette, legger han til.

– Må gå an å samarbeide

Kolbeinsen har i lang tid ment at samarbeid på tvers av Gisundbrua er den riktige veien å gå for herrefotballen i Midt-Troms.

– Jeg har snakket mye om dette og synes i utgangspunktet det er dumt at Midt-Tromsfotballen ikke har et lag i øvre divisjoner. Det er spillermateriale på begge lagene til å ha et lag som spiller i øvre divisjoner, mener han.

– Det er det som er så positivt med damelagene, og man må lære av dem. Det går an å få til om bare viljen er tilstede.

Lover ikke pengegave

– Dersom herrelagene til FIL og FK Senja slår seg sammen, vanker det en pengegave da fra Trond Mohn?

– Det vil jeg ikke si. Men det må gå an å sette seg ned sammen og prate. Hvis det ikke er annen vilje til å samarbeide enn en pengesum, da kan man la være.

Pengegaven som nå er gitt til samarbeidslaget, som serieåpner mot Tromsø IL på Alfheim lørdag, er ikke øremerket noe fra Mohns og Kolbeinsens side.

– Vi kommer ikke til å styre dette. Men det er ikke frie midler. Det må være noe som gir resultat uten at jeg har tenkt så nøye på dette, sier Kolbeinsen.

Finnsnes-mannen Kolbeinsen erkjenner at han er litt inhabil i saken.

– Jeg måtte si til Trond at jeg snakker ikke om Finnsnes eller Senja, jeg snakker om samarbeid i Midt-Troms. Så får mannfolkene krangle seg imellom.

– Legg prestisje til side

Oppfordringen fra Kolbeinsen er uansett at «mannfolkene» bør sette seg ned og snakke sammen om et mulig samarbeid.

– Det er nesten sånn at hvis man nevner ett sted så blir det andre stedet forbannet. Her må man legge prestisje til side. Intensjonen fra vår side er å skape et miljø for ungdom som kan utvikles. Derfor er det positivt at disse to damelagene har klart å bli enige.

Kranglingen i FIL i fjor høst, noe som endte med dannelsen av den nye klubben Varden FK, har Kolbeinsen naturlig nok fått med seg.

– Jeg er litt forbauset at man stiller seg på hver sin plass i stedet for å snakke sammen og samarbeide. Jeg synes det er veldig synd at man ikke klarer det.

Milliardær og bedriftsleder Trond Mohn, her ved finnsnesmann og venn Kjell Kolbeinsen. Foto: Ronald Johansen