Med seg på startstreken hadde løperen fra Tverrelvdalen Idrettslag også Niklas Dyrhaug og Didrik Tønseth, og da manglet  bare Martin Johnsrud Sundby fra det norske stafettlaget som tok gull i herrestafetten i VM i vinter.

Folkebladet-TV: Hågen Krogh suverent best i Bardu

- Ei kjempeartig løype

Og altså: Bestetid til Finn Hågen Krogh på seks minutter og 20 sekunder i klubbmesterskapet som leder Erlend Kroken i skigruppa i Bardu Idrettslag kaller skicross. De tre landslagsløperne gikk alle ikke uventet først over mål i seniorklassen, der juniorløperen Sigurd Lien fikk beste lokale tiden etter disse tre.

- Det er vel neppe noen klubb i Norge som kan vise til et slikt oppbud av stjerner i et lokalt klubbmesterskap, sa skiklubbens leder Erlend kroken på onsdag. De tre var med i den siste fellesstarten for seniorene der det ble gått tre runder på en kilometer hver.

- Et artig løp, og ei kjempeartig løype, sa Finn Hågen Krogh mens han sto omkranset av ivrige unge skiløpere som ville sikre seg autografen hans. Løypa var nemlig langt fra det disse løperne er vant til, men krappe svinger og mange bakker, både oppover og nedover. På slutten seg løperen fra Tverrelvdalen kraftig fra sine to konkurrenter, og staket seg i mål 12 sekunder foran Niklas Dyrhaug.

- Vi tester skiutstyr

Arne Markhus Svendsen som er smører for både Hågen Krogh og Didrik Tønseth sier til Folkebladet at de tre løperne er her i Bardu for å teste ut utstyr som man vurderer å bruke neste sesong.

- De tre kom til Bardu på tirsdag. Da de spurte meg hva de skulle gjøre på onsdag sa jeg at de skulle stille i det lokale klubbmesterskapet, noe de gjorde, sier Svendsen.

- De blir blir her til og med fredag, og da har vi fått utført en god del tester på både ski og annet utstyr. Det er de flotte snøforholdene som gjør det aktuelt å gjøre dette her i Bardu, sier Arne Markus Svendsen som i mai går tilbake til sin jobb i politiet.