Fredag ettermiddag holder Johnsen kurset på Kråkeslottet ute på Bøvær på Senja. Her har han avholdt flere kurs tidligere, men aldri for nybegynnere.

– Tidligere har jeg bare holdt fotokurs for viderekommende. Dette kurset vil dreie seg om helt grunnleggende ting som kameraoptikk og bildebehandling. Det har vist seg å være en enorm interesse for kurset, forteller Johnsen til Folkebladet.

Automatikk

Fotografen sier det er for mange som sitter på automatisk innstilling på kameraet sitt, og har dermed gjort seg avhengig av denne funksjonen.

– På kurset skal vi i første rekke gå inn på det teknisk håndverksmessige, det å beherske kamera og jobbe bevisst. De fleste setter kameraet på automatikk og vet ikke hva man gjør eller hva som skjer. Hensikten er å lære folk å bruke kameraet som et bevisst verktøy når de skal fotografere, sier Johnsen.

Kurset består av en teoretisk del, samt forelesning og mange praktiske øvelser.

Fullt

Kurset har plass til 15 deltakere og har vært fullt lenge. Ventelisten er også fylt opp.

– Jeg skal også holde et kurs i august på samme sted for viderekommende, dette er også fullt med venteliste, så det har vært mange interesserte og det er veldig flott, sier Johnsen.

Han tror det er flere ting som gjør at kursene han har blitt så populære.

– Ryktet sprer seg i miljøet og folk er fornøyd og synes kursene er bra, det er det ene. Interessen for Nord-Norge og den uberørte naturen lokker fotointeresserte. Senja en perle og den fineste plassen jeg vet om, sier Johnsen.

Til tross for det er flere år siden han bodde på Senja, kaller han øya for sitt hjemsted.

– Jeg er ganske stolt og glad for å ta folk hjem. Selv om det er mange år siden jeg bodde her, er Senja hjemme for meg uansett, sier fotografen.

Kråkeslottet og Bøvær er et godt utgangspunkt for fotokurs og fotografering. Foto: Rune Ottarsen