Daglig leder i Myre Elektro og Myre Holding, Per Otto Myre, sier til Folkebladet at han ikke vil si oppstillingen er ment som en protest mot nabobygget.

– Jeg vil nødig kalle det for en protest, men noen vil kanskje oppfatte det som det. Det er vår eiendom, den går helt fra vårt bygg og til trappa til Sørreisabygget. Vi har i alle år vært grei og latt dem parkere her, nå har vi valgt å ta det tilbake til eget bruk. Det er vår eiendom, da må vi få lov til det, sier Myre.

Innstilling

Myre har tidligere i år søkt om å få kjøpe tomten som ligger på motsatt side av parkeringsplassen. Dette for å utvide for å legge til rette for lager, administrasjonsbygg med leiligheter. Da ønsket ble sendt på høring, kom det inn en innsigelse. Nå skal saken opp i formannskapet, hvor rådmannens innstilling tar hensyn til innsigelsen og skriver at salget dermed ikke bør gjennomføres.

– De mener tydeligvis at det hindrer tilgjengeligheten til deres bygg, noe vi ikke skjønner. Planene våre er nå avhengig av formannskapet, hvis de ikke går for å selge tomten, kan ikke våre planer gjennomføres, sier Myre.

Han håper at formannskapet skal se fordelen med salget.

– Det kan jo hende at de velger å gjøre noe annet enn rådmannens tilråding, vi håper jo på det. Vi trenger bedre lokaliteter, så har vi to lokaler nå vi ønsker å samle til ett. I tillegg ønsker vi å pynte opp et sentrumsbygg, med lager på ny tomt, utleie i første etasje hvor vi har klar en leietaker, administrasjonen vår i andre, så to etasjer til hvor vi ser for oss å bygge leiligheter. Dette ville bli et kjempefint bygg som vil bidra til å pynte opp i sentrum. Jeg trodde det ville være en glad-sak for kommunen, som til nå har virket positivt til et salg, men nå tør de kanskje ikke selge tomten, fortviler Myre.

Mellomlagring

Hvis kommunen skulle gå i mot salg av tomten, sier Myre de vil fortsette å benytte seg av eiendommen der de nå har plassert ut tilhengere.

– Vi kommer til å fortsette å bruke plassen utenfor bygget vårt til mellomlagring. Det er mulig vi da vil sette opp et gjerde for å forhindre tyveri. Det er jo verdi i tingene vi ønsker å lagre her. I tillegg må vi snart sette opp en konteiner for å rydde ut av det gamle lokalet, avslutter Myre.

Det har ikke lyktes Folkebladet å få en kommentar fra Sørreisabygget AS, eller brukere av parkeringsplassen.

Det er tomten på denne siden som Myre ønsker å kjøpe fra kommunen. Her var Myre elektro butukkutsalg for 16 år siden. Foto: Carina Hansen
Det var flere tilhengere som var plassert på plassen. I Sørreisabygget (bak) er kommunens bibliotek, et treningssenter og kontorlokaler. Foto: Carina Hansen