Gravemaskiner og lastebiler har allerede inntatt Sandviklia, og snarlig vil anleggs- og sprengningsarbeid for å bygge ut infrastruktur til det nye boligfeltet ta til. Anleggsleder Kjetil Andersen i Målselv Maskin poengterer imidlertid at de per nå bare er i forberedelsesfasen.

– Vi har akkurat begynt med snørydding og forberedende arbeid. Når vi får byggetillatelsen fra Lenvik kommune, noe vi regner med er på plass innen kort tid, vil vi gå igang med arbeidet vi skal gjøre, sier Andersen.

Ferdig utpå høsten

Målselv Maskin er hyret inn av Ferdighus AS til å ta seg av infrastrukturbiten.

– Det vil si vann, avløp og veier til det nye boligfeltet. Vi regner med å holde på med dette arbeidet gjennom sommeren og utpå høsten, sier Andersen.

Grunneiere og naboer til Skibakken boligfelt er informert om det forestående arbeidet, samt sikkerhetstiltakene som iverksettes i forbindelse med sprenging.

– Det vil bli sprenging etter hvert. Da setter vi på forhånd ut vakter, som skal se til at alt er klart. Deretter varsler vi med sirene før salven trykkes av, opplyser Andersen.

I informasjonsskrivet som er sendt ut til naboene, er det opplyst at man under sprenging vil kunne merke rystelser og lyd. Det er også opplyst at det under anleggsarbeidet, og da spesielt i forbindelse med sprenging, vil kunne bli noe støv.

– Er det mye fjell dere skal sprenge vekk?

– Jeg har ikke oversikt over hvor mange kubikk det er, men det er ikke en kjempestor jobb, sier Andersen, som poengterer at det er snakk om en relativt liten delutbygging.

Startet i 2014

Folkebladet har ikke lyktes med å komme i kontakt med den daglige lederen av Ferdighus AS, selskapet som står bak utbygginga av Skibakken boligfelt. Det første feltet av boligfeltet med 14 tomter stod klart i 2014. Svein-Tore Haugen, som var salgsleder i selskapet, beskrev boligfeltet som indrefileten på Finnsnes.

– Det er en fantastisk utsikt og sentralt i et område der det er behov for tomter, sa Haugen den gang.

12 av de 14 tomtene som ble bygget ut i 2014 er solgt.