Det ble bare nesten for Salangen i seriepremieren mot Skedsmo. Det endte med 1-2 på bortebane mot en av favorittene til å vinne hele serien, men du verden så nære gjestene var å ta med seg ett poeng.

på overtid utnyttet Snorre Ratkje at hjemmelagets forsvar var ubeslutsomme, tok med seg ballen og rundet keeperen, men satte ballen over mål.

– Tenk om han hadde satt den. Der er vi nære å få med oss poeng, ja, sier trener Andreas Seipäjärvi til Folkebladet etter kampen.

Salangen-treneren er optimistisk tross tap – Biter godt fra oss

Han hadde fått smakt på tapet en stund og konkluderte:

– Jeg synes vi kommer godt fra det og biter godt fra oss mot det laget som er tippet å vinne hele greia. De synes nok sikkert at de vinner for lite mot oss i dag, men de har jo ikke mange sjanser, så dette løser vi bra.

Han mener laget hans fikk kampen inn i det sporet de ville.

– Utover i førsteomgangen spiller vi oss inn i kampen, og når vi utlignet like før pause, så synes jeg det var helt fortjent.

Det var Sondre Tunstad som lurte seg inn bak forsvaret og stusset Snorre Ratkjes presise frispark i mål. Det var det siste som skjedde i en omgang der slurv og muligens noe nerver gjorde at Skedsmo fikk litt for mye gratis.

Som ved scoringen, der ballen glapp i midtbaneleddet og Christoffer Blix kunne smelle den i hjørnet fra omtrent 16 meter.

Trøkk

I andre omgang ble Salangen spilt lave og fikk et visst trøkk på seg. Heller ikke denne omgangen vartet de opp med så mange sjanser, bortsett fra scoringen, der Mergim Shurdhiqi fikk kjempetreff på volley fra 15 meter.

– Men vi får mer tak på dem når vi gjør noen bytter på midten og får opp aggressiviteten.

Og sluttminuttene ble hektiske. Sondre Tunstad ble flyttet opp på topp og skapte trøkk. Salangen fikk et par frispark som gjør forsvaret svette og Ratkjes supersjanse er allerede nevnt.

Det er tidlig å konkludere etter en kamp, men dersom dette er avstanden opp til toppen, så kommer ikke Seipäjärvis gutter til å bli noe kasteball.

– Slurv har vært litt gjennomgangsmelodien i vinter, men noe er vel også nerver. Første seriekamp, nytt lag, nytt nivå, men vi må heve oss i den delen av spillet.