– Det ble slik vi var redd det kunne bli, sier Øyvind Kildalsen til Folkebladet etter serieåpninga hjemme mot Sortland.

– Det blir en krigekamp hvor vi ikke når helt opp. Jeg føler at vi åpner bra og får kampen litt i vårt spor, men Sortland er et vanskelig lag å spille mot. Vi er kanskje ikke tøffe nok i duellene og overlater noe av initiativet til dem, sier han og legger til at det var særlig merkbart i forsvarsspillet.

Vaklende forsvar

Halvveis ut i første omgang blir hjemmelaget straffet for usikkerheten bakover når Tobias Nymo Melseth river over ende en av gjestenes spillere inne i egen boks. Det påfølgende straffesparket kunne ikke målvakt Erlend Henriksen gjøre noe med, men han var langt på vei årsaken til at blåtrøyene holdt seg inne i kampen og øynet håp om i alle fall ett poeng.

Med flere gode redninger framsto han som lagets beste i en kamp som snarest mulig bør glemmes av hjemmelaget.

Det florerte av feilpasninger og dårlige avklaringer hos blåtrøyene som i perioder slet veldig med å komme opp på banen og sette trykk på motstanderens banehalvdel.

– Får oss en reality check

– Vi får oss en reality check på at på dette nivået så må vi være ett hundre prosent ellers så vinner vi ikke fotballkamper, sier trener Thomas Hagerupsen som begynner å bli lei av at de slipper inn mål som de selv forårsaker.

– Vi er stort sett andre- eller tredjesist på alle målene til motstanderne våre, slik har det vært i gjennom hele vinteren. Det må vi legge bort ellers så blir det vanskelig å vinne fotballkamper, sier han.

– Hvorfor blir det slik tror du?

– Vi blir stressa når vi har ball og gjør en del rare ting som setter oss i ugunstige situasjoner, men når det er sagt så synes jeg at når kampen får satt seg så er vi gode utover i første omgang. Men så åpner vi dårlig igjen i andre omgang og er kanskje heldige som ikke får et mål til i mot oss, sier treneren som ved siden av å ha sett et særdeles vårrustent mannskap også måtte hente ut ikke mindre enn tre spillere fra banen i dag med skade.

Tynn tropp

– Tre mann ut med skade i dag, hva tenker du om det?

– Tre mann i en ellers tynn tropp betyr at jeg får bite litt negler til jeg vet status i morgen eller overimorgen, sier Hagerupsen og legger til at han gjerne skulle hatt en større tropp, men realitetene er annerledes.

– Vi har en tropp på atten mann som definitivt kan brukes så det er ingen grunn til å ta noen sorger på forskudd, sier han.

Selv om det ble tap i serieåpninga så ser ikke Hagerupsen bekmørkt på alt som ble prestert ute på banen.

– Vi ser av deler av spillet i dag at vi definitivt har noe å by på. Vi må bare få mer av det og mindre av det vi er dårlige på sier han.

–Ambisjoner?

– Har dere snakket noe om ambisjoner foran årets sesong?

– Nei, det har vi ikke. Det er en del ting som må på plass for at vi skal være et lag som kriger helt i toppen. Vi ønsker å utvikle spillere og det ser man på profilen i spillergruppa hvor det er mange unge og talentfulle spillere som vil komme til å utvikle seg i løpet av sesongen. Det gjør nok at vi blir å variere en del i prestasjonene i løpet av året, sier han.

Senja åpnet best og var frampå flere ganger i starten av kampen, her ved kaptein Daneil Mikkelsen. Foto: Eirik Dahl