Et langt oppspill fra venstrekanten hos Grorud havnet bak FIL-forsvaret, og uten at det så ut til at noen skjønte hvor farlig situasjonen var, fikk Groruds Fisnik Kastrati ta med seg ballen. Deretter kunne han nokså uhindret slå ballen ned i venstre hjørne forbi keeper Fredrik Bakkelund.

Jevnt

Dette var en sjokkåpning som gjorde at Finnsnes stresset hele kampen for i det å minste få ei utligning.

I en jevnspilt førsteomgang var Finnsnes flere ganger frampå, men enten ble framspillene på kantene slått over dødlinja, eller så var crossballene som ble slått inn i midten håpløst ufarlige og uten adresse. I tillegg framsto Grorud som meget sterke defensivt, og lot seg sjelden spille ut.

Finnsnes-overtak

I andre omgang var det tydelig at Finnsnes gikk ut langt mer offensivt, og det meste av spillet denne omgangen foregikk da også på Groruds banehalvdel.

En god keeper Kamil Olszynski hos Grorud sto godt mellom stengene og forhindret flere ganger utligning for FIL. På høyrekanter var Joakim Nilsen farlig når han stakk avgårde mot dødlinja, men fikk sjelden såpass ro at innleggene ble farlige.

Groruds bakre forsvar la en jernring rundt egen 16-meter og da ble det vanskelig for både Jonas Simonsen og Andreas Løvland å komme til avslutninger.

Nrmest scoring var Tom-Erik Bang Kristiansen da han ti minutter før slutt sendte i vei et skudd som Grorud-keeper Olsztynski så vidt klarte å fiste via tverrliggeren og over.

– Nesten en dødssynd

Bjørn Johansen var lite fornøyd med å miste tre poeng i en kamp der udyktighet i eget angrep gjorde at FIL måtte gå av banen uten poeng.

– Vi var egentlig det beste laget etter pause, men vi stanget mot et godt organisert forsvar som la seg ned på egen 16-meter fra starten av omgangen, sier FIL-trenen til Folkebladet.

– Mot et lag som opptrådte bra defensivt ble spillet vårt for lite farlig, og selv om vi hadde banespillet klarte vi sjelden å lage store målsjanser.

Han er også klar på at de grønnkledde stresset litt for mye etterhvert som klokka tikket mot 90 minutter.

– Sekundene med dårlig årvåkenhet i starten av kampen gjorde at vi aldri fikk i gang vårt eget spill. Nå er det bare å se framover og satse på å kapre poeng i neste seriekamp, sier FIL-treneren.

I fjor slo Finnsnes Grorud 5-1 på Finnsnes.

Ventet tett kamp

Grorud-trener Rolf Teigen kunne gratulere spillerne sine med sesongens første borteseier etter å ha holdt stillingen mot Finnsnes i hele andre omgang.

– Det ble som forventet en tett og hard kamp her på Finnsnes Stadion. Vi fikk et kanskje litt heldig mål etter bare noen minutter, og det preget nok vår inngang til resten av kampen.

– Finnsnes presset oss i store deler av andre omgang, og hadde et par avslutninger som lett kunne ha gitt scoring. Vi er et lag som er godt organisert defensivt, og vi kjenner Finnsnes veldig godt. Vi hadde gjort hjemmeleksa vår, og sikret oss en kjærkommen seier her på Finnsnes, avslutter Teigen.

OPPGITT FIL-TRENER: Bjørn Johansen måtte etterhvert innse at Finnsnes denne gangen ikke maktet å score mot et defensivt godt Grorudlag. Foto: Stein Wilhelmsen
«LØVA» SLET SOM EI LØVE: Andreas Løvland la ned mye arbeid i forsøket på å innhente 1-0 ledelsen til Grorud. Foto: Stein Wilhelmsen