Under premieutdelingen benyttet ordfører Bernhardt Halvorsen anledningen til å hylle deltakerne som bidro til at det ble satt enda en ny rekord med 456 deltakere. Erling Hanssen påpekte at forholdene med mye vind gjorde det umulig å sette noen løyperekord all den tid løypene føk igjen kort tid etter at de var satt før løperne kom.

At verdensmester Finn Hågen Krogh fant veien til turrennet og til slutt vant etter en spurtduell mot Snorri Einarson ble også nevnt under premieutdelingen. Publikum både på fjellet og i mål viste å sette pris på Krogh som fikk 3.500 kroner som vinner og blomster i Lauvhallen.

Liker løypa

- Jeg kommer til Lavangen og skirennet her fordi vi har en smører som er fra Lavangen og reklamerer sterkt for rennet, sier Krogh med henvisning til Arne Markus Svendsen som er å finne i smørebussen for Norge under sesongen.

Dessuten liker han den tøffe løypa som skiller godt mellom løperne. Også Anna Svendsen fra Tromsø som har gått åtte renn for Norge i år fant veien hit for andre gang.

– Arne Markus har snakket varmt for rennet så jeg tok turen selv om det er et stykke fra Tromsø, sier hun og legger til at også hun liker at løypa skiller mellom løperne.

– Jeg håper bare det ikke blir så mye vind, sier Svendsen før starten i Skavmodalen hvor det rister godt i vimplene.

Hard tur

Hun fikk nok ikke oppfylt ønske om mindre vind underveis, noe også mange trimmere fikk kjenne på underveis.

- Det var hardt og motvind nesten hele veien, men rennet må jeg ha med meg, sier Oddmund Fredheim som gikk over fjellet for 32. gang. I år hadde han med seg sønnen Lars og barnebarna Astri, Ane og Aksel. Sønnen Lars innrømmer glatt at det ikke er bare å holde følge med spreke Oddmund Fredheim som har gått 32 av de 33 rennene som har vært avholdt.

- Hadde det ikke vært for at jeg falt om i løypa og ble syk, ville jeg gått alle rennene til nå, forteller Oddmund smilende i mål.

Den gang ble det satt i gang en dramatisk gjenoppliving på grunn av hjertesvikt etter få kilometer. Heldigvis gikk det bra og nå kan han nyte turen over fjellet sammen familien sin.

- Joda, som du ser er jeg for anledningen kledd i jaktklær, sier ordfører Bernhardt Halvorsen som også trosset været og tok turen over fjellet. Også han forteller om en temmelig tøff tur med masse vind fra saftstasjonen og ned til Lapphaugvatnet.

Flott sportsopplevelse

Ved målgangen var det tidvis mindre vind og flere hadde benket seg i sola langs løypa for å få med seg begivenheten og venner som gikk over fjellet.

I snøskavlen sitter familien Bjerkmo/Rambø og koser seg i påskesola.

- Vi er her for å vente på unger og bekjente som går over fjellet og få med oss et flott sportsarrangement, sier Mona Rambø og Johan Bjerkmo som har tatt i mot Kristine og Håvard.

– Og så må vi jo ut når sola endelig titter fram, legger Johan til. Alle venter spent på målgangen der en verdensmester på ski viser seg fram for publikum.

Mona Rambø, Kristine, Håvard med Maia på fanget og Leander og Johan Bjerkmo visste å kose seg i sola. Foto: Ulf Antonsen
Her er hele familien på tur, fra venstre Astri, Oddmund Fredheim og sønnen Lars. Foran fv Aksel og Ane Foto: Ulf Antonsen