Det er 30 år siden Bjørnulf Olsen etablert det som senere har gått under navnet Målselvsenteret på Andslimoen. Etter at han ikke fikk bygge i Andselv sentrum valgte han i stedet Andslimoen.

Nye Troms omtalte saken først.

I 2008 overtok søstrene Målselvsenteret etter sin mor, og nå, ni år senere, selges bygningsmassen til eiendomsselskapet H-2 Eiendom AS.

Vemodig

– Det er ikke dette vi primært skal drive med. Det er mye arbeid ved siden av at vi begge har heltidsjobb ved siden av. Derfor har det vært en god del belastning å skulle drive senteret. Men det er vemodig. Målselvsenterte har vært i familiens eie i snart 30 år, men det var rett tid å selge på nå, sier Anne-Kristin Brekke til Folkebladet.

Salgsprosessen har pågått siden oktoboer i fjor og den formelle overtakelsen skjer 1. juni i år.

Søstrene har ikke selv gått aktivt ut for å selge bygget, men ble kontakett av H-2 Eiendom etter at søstrene omstrukturerte selskapet og splittet eiendomsselskapet opp i flere selskaper.

– Vi selger oss helt ut og vil ikke ha noen eierandeler i Målselvsenteret lenger. Det har vært en lang prosess, men et var rett beslutning å selge nå, sier Brekke.

Gradvis utbygging

Målselvsenteret har vært gjennom en gradvis utbygging siden det første bygget ble reist i 1988. Først i 1997 og så i 2014.

Senteret har også vært gjennom en brann som medført en god del restaurering og ombygging.

11 leietakere

For de 11 leietakerne i Målselvsenteret vil det ikke bli noen forandring. Alle vil fortsette sitt leieforhold i senteret. Også Kolbjørn Olsen AS, det opprinnelige familieselskapet, vil fortsatt ha lokaler i senteret.

– Jeg tror det vil bli positivt med en profesjonell aktør som kan drifte senteret videre, sier Brekke.

Hun ønsker ikke å gå ut med kjøpesummen.

– Vi er blitt enig om at kjøpesummen skal være konfidensiell. Skal vi regne med alt vi har investert i bygget fra 1988 får vi ikke alle pengene igjen, men vi er fornøyd med både beslutningen og kjøpesummen, sier Brekke.