Dette kommer fram i et brev fra Forsvarsmateriell til Salangen kommune som Folkebladet har fått innsyn.

Konkluderer med avslag

Salangen kommune blir meddelt i brevet at Forsvaret, Forsvarsdepartementet og Forsvarsmateriell har i fellesskap utarbeidet nye prosedyrer for utlån av materiell til sivile aktører og disse er strammet inn. Samtidig blir bryggesystemet, pongtonger av Uniflote fergemateriell definert som å være i dårlig forfatning. Et mulig utfall er derfor avhending av materialet. Forsvarsmateriell konkluderer med å avslå søknaden om utlån i Salangen. Men de skriver at de kommer tilbake til Salangen kommune når vurderingene er gjennomført.

Et veldig viktig lån

Millionfisken har lånt og hentet bryggesystemene i Gratangen siden oppstarten av arrangementet. Om det skulle bli konkludert med avhending er det lite trolig at det er aktuelt for Millionfisken å overta bryggene fordi de egner seg ikke til å ligge permanent. Styreleder Torkel Rørstrand i Millionfisken mener avslaget ikke henger på greip.

– Nei, jeg forstår ikke at det skal være et problem å låne ut bryggesystemet. Det er kun snakk om å låne dem i år før vi får et permanent bryggesystem på plass. Problemet er at tiden jobber mot oss i forhold å få ei permanent brygge og båtplasser på plass innen Millionfisken. Derfor er dette lånet veldig viktig for oss i år, sier Rørstrand til Folkebladet.

– Det kreves en god del egenkapital, både i forhold til private som skal kjøpe båtplass og fra næringslivet. Jeg regner med at det kan være snakk om opp imot en million kroner. Vi må møtes rett etter påske for å diskutere hvordan vi skal løse dette. Vi må uansett ha et bryggesystem på plass under Millionfisken. Jeg er optimist i forhold til at vi skal finne løsninger, men det er utfordrende.

– Vi får bare håpe at vi finner en løsning inntil den permanente brygga er på plass, sier Rørstrand.