Johanne representerer i dag Lillehammer skiklubb, og er på påskeferie på ei hytte ved Andsvatnet.

- Jeg har en lillesøster som skulle være med på løpet, og da tenkte jeg at jeg like godt kunne slenge meg med.

- Var det laksen du tenkte på da du startet?

- He he, nei. Men det var noen som ropte til meg da jeg var på vei inn til mål at jeg måtte holde opp farten slik at jeg vant de ti kiloene med laks. Jeg visste ikke helt hvor langt bak den beste herreløperen var, så jeg kostet litt ekstra på inn mot mål. Kvinneklassen hadde fått starte 12 minutter før herreklassen, for at det skulle skape lit spenning i kampen om laksen.

Mor og sønn gikk sammen

Mamma Ragnhild Sagerup forteller at hun klokken halv elleve startet turen sammen med sønnen Sivert.

– Jeg har sett på klokken, og vi brukte en time og 57 minutter. Og Simen er kjempefornøyd med denne tida, for han hadde som mål å prøve å gå under to og en halv time. Ragnhild forteller at hun gikk Salangstrimmen for tiende gang, mens sønnen gikk for fjerde gang.

– Løypa var flott, ikke for tung. Når vi i tillegg fikk det flotte været ble dette en aldeles kjempefin tur, sier Ragnhild. Hun forteller at hun opprinnelig er fra Løksebotn i Salangen, men bor nå på Kvaløysletta.

Babyen var med på turen

Også den tidligere fotballspilleren Anneli Giske med fotballfortid i både Medkila og Fløya, gikk løpet på lørdag. Hun hadde med babyen Leon Wahlin i en pulk på turen, men måtte hente ham opp og bære ham med seg de siste hundre meterne inn mot målpassering.

- Han holdt ut nesten hele turen, men fem hundre meter fra mål gav han skikkelig lyd fra seg, og forlange å bli tatt opp fra pulken. Anneli forteller at hun nå bor i Tromsø, men er hjemme på påskeferie hos foreldrene i Salangen.

Ordføreren deltok også

Salangenordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo gikk også lørdagens løp, og hadde med seg sønnen Ole Sigurd. Hun forteller at mannen Ivar ikke har gått, fordi han stilte som på kjøkkenet i grendehuset denne gangen.

- Hvor mange ganger jeg har gått? Tror det er sju, men er ikke helt sikker, Ole Sigurd har gått løpet fem ganger med i dag. Dette er jo starten på påsken, og en utrolig trivelig start. Sigrun forteller at hun ikke er opptatt av tiden hun har brukt, men tar det som en fin tur.

- Vi er kjempefornøyd

Hilde Nyland som er med i rennkomiteen sier at man er kjempefornøyd med årets turløp.

– 309 løpere gikk løpet, og det må vi si oss godt fornøyd med. Det viser at løpet fremdeles er kjempepolært blant turløperne, og i det været som vi hadde i dag var dette nok en kjempefin dag for alle. Vi har også fått mye skryt for løypa, sier Hilde.

GIKK SAMMEN MED SØNNEN: Mamma Ragnhild Sagerup gikk lørdagens turløype sammen med sønnen Sivert Sagerup Nordkild. Foto: Stein Wilhelmsen
ORDFØREREN STILTE: Sigrun Wiggen Prestbakmo er her nettopp kommet i mål etter at hun og sønnen Ole Sigurd hadde gått sammen på lørdag. Foto: Stein Wilhelmsen
FOTBALL OG SKI: Den tidligere fotballjenta Anneli Giske var på plass da Salangstrimmen ble arrangert på lørdag, her sammen med sønnen Leon Wahlin. Foto: Stein Wilhelmsen
VINNERFLAKS: Tonje Østvik Salangen ble den heldige vinneren av en verktøy- og utstyrskasse til over 5000 kroner. Her er hun fotografert sammen med sønnen Noah. Foto: Stein Wilhelmsen