Konferansen går av stabelen i Kunnskapsparken på Finnsnes 11. og 12. mai. Det er på konferansens første dag at professor Willy Pedersen fra universitetet i Oslo stiller med et dobbeltforedrag. Han, som i en årrekke har vært en av landets fremste forskere og kommunikatorer på rusområdet, skal gi et bilde av russituasjonen i Norge i dag.

Det er noe Lena Røsæg Olsen, daglig leder av Løkta og Linda Bjørnsund, som er koordinator for et psykiatriprosjekt, gleder seg til.

– Willy Pedersen er langt framme på feltet, og har forsket mye på rus, samfunnseffektene av rus og lignende. Vi er veldig fornøyde man at han kunne komme, sier Bjørnsund.

Arrangørene kan også avsløre at det er litt tilfeldighetens spill at de klarte å «lure» Pedersen til Finnsnes.

– Han har faktisk slekt fra Sørreisa, og mora hans vokste opp i nabogården til mora til en av våre prosjektledere. Det viser seg at det er greit med kontakter, ler Olsen.

Hun understreker samtidig at det er viktig at folk kjenner sin besøkelsestid når foredragsholder med en slik faglig tyngde som Pedersen stiller på konferansen.

Bredt program

Det er imidlertid ikke bare Willy Pedersen alene som skal stå for det faglige innholdet under konferansen. Programmet er bredt og omfavner en rekke foredragsholdere. Blant annet kommer psykologispesialistene Vemund Myrbakk og Jane Kjøterø, som begge jobber med IKT-baserte løsninger for helsetjenester og samhandling.

– Behandling mens man sitter hjemme i stua er et godt stikkord for dette innlegget, opplyser Olsen og Bjørnsund.

50-70 deltakere

Det er samhandlingsprosjektet på psykisk helse og rus ved Løkta som er arrangør av konferansen.

– Selv om vi skal ha litt mer aktivitet utover høsten, er dette på en måte den store konferansen som avslutter prosjektet som har pågått i fire år nå, opplyser Olsen.

Politikere, rådmenn, helse- og omsorgspersonell, helsesøstre, barnevern, PPT, Nav, bruker- og pårørendeorganisasjoner, medarbeidere innen psykisk helse og rus og IKT-medarbeidere er oppgitt som målgruppe for konferansen.

Vi forventer i hvert fall 50 til 70 deltakere. Er det noen som ikke har fått invitasjon, men som ønsker å delta, er det bare å henvende seg til Løkta så vil vi se om det er muligheter for at man kan få plass. Jobber man ikke i kommunen kan vi forhandle om en liten deltakerpris, sier Olsen.