Etter å ha gitt ut EP-en «The Lingering» i 2013 har Siv Jakobsen turnert hyppig i Europa og Asia, spilt på festivaler som By:Larm, Slottsfjell, Eurosonic og Trondheim Calling, og turnert med artister som Damien Jurado, Bear’s Den og Ciaran Lavery i Europa. Med referanser til Ane Brun og Laura Marling beskrives det kommende debutalbumet som en intens blanding av hennes nære og intime vokal, akustisk gitar, strykearrangementer og ærlige tekster. Albumet slippes 25. august; singelen «Like I Used To» kom i forrige uke.

– Faren min er født og oppvokst i Trollvika. Jeg har tilbrakt mange skoleferier i hans barndomshjem i Trollvika og er veldig inspirert av norsk – og spesielt nordnorsk – natur. Ellers er jeg oppvokst i Asker, men kjenner sterke bånd til Nord-Norge – og spesielt til Trollvika, smiler hun.

Atmosfære

«Like I Used To» ble skrevet i løpet av våren og sommeren 2016 og spilt inn i august i London.

– Låtene på albumet ble skrevet i løpet av de siste to årene før jeg dro i studio i fjor sommer, så det har vœrt en lang, men fin prosess. I studio hadde vi en veldig naturlig atmosfœre rundt innspillingen og arrangerte ut fra hva som føltes naturlig, forteller Jakobsen.

EP-en «The Lingering» fikk terningkast 5 av både VG og musikknettstedet GAFFA. Av nettopp GAFFA er hun for øvrig blitt beskrevet «som et av våre sterkeste kort innen singer-songwriter-sjangeren akkurat nå».

– Når det gjelder min egen prosess, skriver jeg for det meste tekst først, eller eventuelt tekst og melodi samtidig. Prosessen er ikke alltid lik, og det skjer gjerne mye organisk underveis, forklarer hun.

Turné

For tiden er Siv Jakobsen på en omfattende norgesturné som support for Thomas Dybdahl, og utover våren blir det headlinerturné i Europa i tillegg til festivaler som Tallinn Music Week, Spot, Live At Leeds og Piknik i Parken.

En kommende turné kan også innbefatte Nord-Norge.

– Absolutt! Akkurat hvor og når vi skal vet jeg ikke ennå, men jeg håper veldig på å få tatt turen til Nord-Norge, sier hun.