På det ekstraordinære møtet mandag kveld ble Espen Holen valgt som ny leder for klubben.

- Det har vært tre fine år med en klubb som hele tiden har vært i vekst sier Anne Grete. Hun forteller at grunnen til at hun startet klubben i 2014 var at hun hadde datteren Vilde Cathea som ivret etter å spille handball.

Kjøring

- Da var valget mellom å kjøre til Sørreisa der de hadde håndballag eller starte opp her, og det ble altså det siste. Dette Jenter 14-laget som datteren var med på ble det første laget som deltok i seriespill for klubben. I dag har vi flere lag som er med i årsklassene 6-7 år, 89 år, 10 år og Gutter 12 år.

- Lenvik håndballklubb har i dag 150 medlemmer, der rundt 80 av disse er aktive medlemmer, forteller Grete. Den avtroppende håndballsjefen forteller at hun aldri har spilt håndball selv, men startet klubben for at Vilde Cathea skulle få spille håndball. Grete sier at mange av de som er med i klubben nå har funnet en idrett som passer dem, og forteller at hun også har sønnen Sigurd som spiller fotball for Varden, og datteren Louise som spiller fotball i Toppserien for damer, for Medkila fra Harstad.

Ikke nok

Denne sesongen klarte ikke klubben å stille med nok mange jenter i klasse Jenter 16, og nå spiller Vilde som var grunnen til at Grete startet klubben, for Sørreisa Jenter 16.

- Så det siste året har hun spilt for Sørreisa, mens jeg har vært leder for klubben her i Lenvik. Og når man ikke lenger har unger som spiller for klubben ser jeg ikke noen grunn til å selv fortsette som leder. Det nære engasjementet og følelsene over klubben blir liksom litt borte når man ikke lenger har noen som spiller aktivt her.

Ingen foreldre har spilt håndball selv

Grete forteller at det som er litt spesielt for Lenvik håndballklubb er at klubben ble etablert uten at noen av foreldrene har spilt håndball selv.

Ikke sterke

- Slik sett var vi ikke særlig sterke på det håndballfaglige, men dessto bedre på det organisatoriske. I håndballkretsen sier de at de ikke har vært borte i noe slikt tidligere. Jeg føler jo at det idrettstilbudet vi har etablert er noe som når ungdommer som ellers ikke ville ha drevet på med idrett. Utenom spillere fra Silsand og Finnsnes har vi ungdommer med fra Husøy, Gibostad, Trollvik for å nevne noen.

Grete forteller at man under det ordinære årsmøtet for fjorten dager siden ikke hadde noen ny kandidat til ledervervet i klubben, men at dette var klart under møtet på mandag.

- Vi har brukbart besatt med trenere til lagene nå, og situasjonen ser forholdsvis bra ut nå.

- Vi skal drive klubben videre

Espen Holen fra Silsand er mannen som nå har sagt ja til å lede klubben videre etter at de tre første årene er unnagjort.

- Vi fikk jo ikke valgt leder på det første årsmøtet, og da valgt jeg å at vervet for å sørge for at klubben driftes videre. Selv om ikke jeg heller har noen håndballbakgrunn å vise til, dreier det seg jo mest om å sørge for at organiseringen av klubben er god. Det er veldig godt miljø i klubben, og jeg har tro på at klubben kan drives godt videre. Espen forteller at han har datteren Marte som er med på mix 7-laget, og at kona Marleen møter ivrig opp på treningene som seniordamene har i Silsandhallen hver onsdag.

Etter tre år som leder for Lenvik håndballklubb takker Anne Grete Normann av, og Espen Holen har nå overtatt som ny leder. Foto: Privat
Her er årets utgave av ti år mix, som nettopp har avsluttet sesongen. Foto: Privat