Det nye kurstilbudet Spillutvikling på ett år er unikt både i form og innhold.

Fire års innovasjonsarbeid

Alle kan delta fra hvor de vil og samtidig være med i et vibrerende utviklingsfellesskap av talenter, faglige veiledere, coacher, bedriftsledere og akademia. Tilbudet er et resultat av et snart fireårs innovasjonsarbeid med det nye utdanningsformer i Studiesenteret.no

– Med årskurset føler jeg at vi har knekt noen koder. Vi får skapt et grenseløst fellesskap mellom unge talenter, næringsliv og akademia. På denne arenaen møter talentene fagveiledere, coacher, bedriftsledere og akademia. Så har vi fått til en elegant veksling mellom praksis og teori. Faktisk bygger vi inn de fleste teoretiske momenter i teambaserte prosjekter og konkrete utfordringer fra IT-bedrifter, sier Lars Utstøl, prosjektleder i Kunnskapstrening IT og daglig leder i Studiesenteret.no.

Vil ut fra Campus

David Söderström er leder av Spillprogrammet ved Stockholms Universitet. Han mener at samarbeidet med Kunnskapstrening IT gir universitetet helt nye muligheter til å være ute i samfunnet.

– Vi vil utvikle undervisningsformer bortenfor vårt lukkede campus. Vi ønsker å være mye mer tilgjengelig for talenter og IT-næring, uansett hvor de er. Med årskurset i Spillutvikling tar vi dette spranget og vil bidra med alle våre vitenskapelige ressurser, sier han.

– Vi synes det er veldig spennende at vi får jobbe med mennesker som savner formelt grunnlag for universitetsutdannelse, men som i realiteten har tilstrekkelig kompetanse til å ta våre kurs. Jeg mener vi med årskurset har skapt en helt unik hybrid av yrkesrettet kompetanseutvikling og universitetsakrediterte kurs. På denne måten åpner vi dørene for mange flere talenter i samfunnet, sier han.

Neste steg

Martin Adolfsson har allerede ledet flere grupper av talenter i Kunnskapstrening IT. Han gleder seg til fortsettelsen.

– Spillkursene vi har kjørt i Kunnskapstrening IT har gitt oss og talentene fantastiske erfaringer. Vi har skapt en veldig god plattform for arbeidet videre. Med årskurset tar vi neste steg og tilbyr et mer komplett og fordypende program i nært samarbeid med Stockholms Universitet. Årskurset tar for seg de store og viktige områder innen spillutvikling og gir deltakerne kompetanse på fremtidige digitale arbeidsområder, sier Martin Adolfsson, fagansvarlig på årskurset i Spillutvikling. Årskurset i Spillutvikling starter 28. august.