Som 21-åringer overtok Tor Sørensen og Tor-Christian Chruickshank den tradisjonsrike fabrikken i februar 2016, men starta opp i januar. Så de har ett års drift bak seg.

– Vi var tre ansatte når vi begynte, men måtte ansatte noen snekkere og noen på administrasjonssiden. Så nå er vi i alt 10 ansatte. I 2016 omsatte vi for 17 millioner kroner inklusive moms, nesten en dobling sammenlignet med året før. Det har gått bra, men det har vært mye jobb, det er ikke akkurat en åtte til fire jobb vi har. Men det er verdt det, sier Sørensen.

– Det går for en del på på salg av hytter, i 2016 leverte vi fire hytter. Men det går også på renovering, og salg av Overhalla Hus. Men vi har også hatt mange som skal bygge ut hytta. Og da bygger de gjerne et større tilbygg enn selve hytta. . Vi har levert våre tjenester fra Helgelandskysten til Ringvassøy, fortsetter han.

Pent overskudd

– Ble det overskudd i fjor?

– Ja, vi kom på et overskudd på 1,1 millioner kroner etter skatt, og da har vi skrevet ned noen tomter. Vi hadde ikke forventet disse tallene. Vi tenkte at vi ville være fornøyd om vi fikk det til å gå rundt. Men det gikk litt bedre, sier Sørensen.

Bedriften tok også på seg oppdrag som ombygging av Svingen Utleiebygg på Sjøvegan og ombyggingen av ISIS-bygget, det nye kommunehuset i Salangen.

– Disse jobbene var en vesentlig grunn til at omsetningen økte. For oss var dette viktige jobber, sier Sørensen.

Har dyktige ansatte

– Men det er de ansatte som skal ha ære for at det har gått så bra. Vi har dyktige folk i arbeid. De gjør en stor innsats, sier Sørensen.

– Ja, det er et godt team, supplerer Chruickshank.

– Hvordan ser det ut for 2017?

– Det ser bra ut. Det er god etterspørsel etter Sjøveganhytta, men vi har rom for flere prosjekt også, sier Chruickshank.

– Vi har en grei ordrereserve både på hytter, tilbygg og hus. Det tar seg opp i forhold til hus. Vi har blant annet prosjekter på gang i Karavika boligfelt, sier Sørensen.

– Må bare stå på videre

– Vi bruker mye tid og ressurser på markedsføring og bli kjent. Vi bruker også mye ressurser på fornyelse og utvikling av produktene og systemene våre. Det vil vi gjøre fremover også. For oss er det viktig at Sjøveganhytta er en trygg arbeidsplass og at det er rom for ansettelser fremover. Vi må bare stå på videre, vi kan ikke lene oss tilbake, sier Sørensen.

– Er det ikke mange snekkere og konkurranse om jobbene i Salangen?

– Jo, men det går mye på å samarbeide med de andre. Vi er alle samarbeidspartnere. Så det går greit, sier Sørensen.

– Det er heller ikke slik at vi kun driver i Salangen. Vi er i et større område, sier Chruickshank.

– Overhalla Hus har vi fra nord i Nordland til forbi Tromsø. Og hyttemarkedet vårt er egentlig hele landsdelen, avslutter Sørensen.

– Utrolig artig

Leder i Salangen næringsforening, Cato Sørensen synes det er artig og positivt at de har fått det til så bra.

– Ja, det er kjempeflott. Det er utrolig artig at de får det til. Dette er ungdommelig pågangsmot. Og jeg har sett dem jobbe mye på kveldene i fabrikken. De har nok lagt ned mye energi på å få dette til. Vi trenger alle som tør å satse og lykkes i Salangen, sier Sørensen.