Tidlig førstkommende lørdag, går Reistadløpet av stabelen. For Team Lians stiller ti løpere til start, i det 34 kilometer lange løpet fra Setermoen til Bardufoss.

Åtte av deres ansatte og to fra en av bedriftens leverandører vil delta i løpet for Team Lians.

– Vi er ti som skal gå fra Team Lians. Vi er åtte, også har vi to fra Åndalsnes i fra den ene leverandøren vår. Det har lagt inn et møte her oppe dagen før, slik at de kunne gå sammen med oss, så det er veldig bra, sier Lian.

– En fin ting å gjøre

På Lians Caravan & Fritid jobber det rundt 30 mennesker. Det betyr at nesten en tredjedel av deres ansatte er påmeldt til løpet.

Hege Lian mener et arrangement som Reistadløpet er en fin ting for en bedrift å være med på.

Hun tror også det kan være positivt for bedriften og deres omdømme.

– Det at man blir oppfattet som ikke bare en «rølpe-bedrift», men at man liksom er litt sporty og at man holder på med ting som dette her. Å bli oppfattet som litt sporty rundt omkring, det tror jeg bare er positivt for arbeidsplassen, sier Lian.

Lavere sykefravær

Mari Ann Brodahl er en av de ansatte på Lians som skal gå. Hun har gått 35 ganger tidligere, og får mye av æren for å ha dratt i gang dette.

Team Lians begynte nemlig å gå Reistadløpet for åtte år siden. De har brukt å ligge på omtrent det samme antallet løpere, men med noen som har falt fra, og noen som har kommet til fra år til år. I tillegg har de flere ganger deltatt på Midnight Sun Maraton og Målselvstafetten.

Lian forteller at sykefraværet har gått ned etter at de begynte å fokusere på mer fysisk aktivitet.

– Etter at vi begynte å fokusere litt mer på fysisk aktivitet, så har jo sykefraværet gått ned. Vi har jo blitt en sprekere gjeng, det tror jeg faktisk, forteller Lian.

– Det smitter jo generelt. Det er jo også mange som trimmer en del, men som ikke går Reistadløpet, fordi at ski kanskje ikke er deres ting, føyer Brodahl til.

Inspirere

Damene håper nå at de kan inspirere andre bedrifter og arbeidsplasser til å følge etter.

– Ja, det var joen som som skrev i forbindelse med Målselvstafetten en gang, at til og med Lians er med, liksom bare for å si hvor lav terskelen var, flirer de.

De fleste som stiller til start har gått tidligere, men de har også en debutant, som ikke var vanskelig å få med seg på lasset.

– Det var egentlig ganske lett, for hun er sporty og ivrig. Vi kan si at det var derfor hun begynte her, siden vi er så sporty og at hun hadde hørt det, spøker damene.

Viktig

Bedriften deres er den bedriften med klart flest påmeldte i turklassen uten tid. Det er viktig for daglig leder Hege Lian, og det er noe hun er stolt av.

– Ja, det er jo viktig det. Det er viktig at vi har så mange med, det er vi stolte av, sier Lian.

Nå håper de på bra vær og at så mange som mulig tar turen og støtter opp om arrangementet, som arrangøren har brukt timesvis med arbeid for å få til.