At konserten er lagt til Ørneheimen er ikke helt tilfeldig.

– Det er der Midt-Troms Brass øver. At vi har invitert skolekorpset med på denne konserten er blant annet fordi de skal få anledning til å se et voksenkorps som er på et mye høyere nivå enn dem selv i sving. Det er svært dyktige musikere vi har i Midt-Troms Brass, og derfor noe for våre unge musikanter å strekke seg etter, forklarer Line Magnussen.

Kafé

– Har konserten inngangsbillet?

– Nei, den har gratis inngang, men vi håper jo å få inn noe i kafeen som skal være i pausen. Alt som måtte komme inn der går til skolekorpset. Midt-Troms Brass er for sin del et selvdrevet og kostnadfritt korps, da alle medlemmene stiller med egne instrumenter. Det er ikke primært inntjening vi er ute etter.

– Hva kan dere by på i kafeen?

– Rundstykker med mye godt pålegg og kaker og kaffe. Alt dette er det skolekorpset som besørger. Dette er den sosiale avdelingen av konserten, som gjør det hele mye triveligere, påpeker dirigenten, som legger til at det også er loddsalg.

– Skal de to korpsene spille sammen?

– Nei, Finnsnes Skolemusikk vil ha sin avdeling i konserten der de gjør sine ting. Denne gangen vil det si fire-fem innslag fra konserten med filmusikk som vi gjorde i kulturhuset for ikke så lenge siden. Når det gjelder Midt-Troms Brass så er det selvsagt brassmusikk som står på repertoaret.

Repertoar

–Kan du røpe noe av det de vil fremføre?

– Ja, blant annet låten «Windows on the World» og «Bugler›s Holiday». Førstnevnte er som tittelen antyder en musikalsk reise rundt om i verden, med de ulike inntrykkene og uttrykkene det medfører.

– Er dette en konsert primært for de som liker brass og korpsmusikk?

– Nei, absolutt ikke. Det er musikk som svinger for et hvert øre, og vi har et ganske stort spenn i repertoaret der det burde være noe for de flestes smak.

– Hvor mange innslag er det i konserten?

– Til sammen bortimot 12 innslag, så med den pausen som er lagt inn regner jeg med at vi til sammen vil bruke to timer.