– Det er selvfølgelig veldig deilig, det er ikke til å legge skjul på det. Jeg er veldig fornøyd, sier Sørreisa-mannen til Folkebladet.

Foran nesten 1000 tilskuere vant Nøtterøy 29-24 over Herkules, blant annet etter syv scoringer av Kroken. Dermed sikret de opprykket to runder før slutt.

– Det var god stemning. Klubben har jo hatt en sånn kronekamp, som er en årlig kamp hvor de satser på å markedsføre ekstra, og hvor de får sponsorer til å gå inn med penger med x antall kroner per tilskuer. Så det var nesten tusen mennesker og veldig bra stemning.

Andre sesong

Årets sesong var den andre for Nøtterøy siden de sist rykket ned. Kroken kom til klubben foran forrige sesong, og forteller at de ikke hadde noe uttalt mål om å opprykk før sesongen.

– Uttalt var det ikke det. Det er klart når vi nesten rykket ned i fjor, så var vi realistisk og sa at vi skulle komme på øvre halvdel i alle fall. Samtidig visste vi at vi i fjor kanskje var litt uheldig, sier han.

Lagets sesong oppsummerer han slik:

– Sånn for laget sin del synes jeg vi har vært ekstremt bra. Vi har fått inn en Klingvall (Torbjörn Klingvall, trener), og om du kan bli professor i håndball, så er han det. Han er ekstremt dyktig på det taktiske og det å bygge lag og det individuelle. Han har satt et konsept fra starten av som vi følger og streber etter, og vi tar en og en kamp om gangen og ser hvor langt det går, sier han.

Vært sentral

Kroken har vært en sentral spiller på Nøtterøy denne sesongen og har scoret 112 mål.

– Jeg synes det har gått bra, jeg har vel vært en av de mest sentrale og føler jeg har gjort det bra. Så jeg kan ikke klage, sier 24-åringen.

Før han kom til Nøtterøy var han i Elverum, og også på et utlån til Hammarby i Sverige. Der ble det lite spilletid, og han synes det er godt å få spille kamper igjen.

– Det er en læringsprosess som tar tid. Det er lett å tenke at det bare er å spille håndball, men det er en nerve i det å faktisk spille kamper. Så en av hovedgrunnene til at jeg gikk ned til 1.divisjon var jo det med å spille kamper, være sentral og komme inn i det igjen, og det føler jeg at jeg har lyktes med. Tålmodighet på den biten er viktig, mener han.

Og det mener han er viktig å tenke på for yngre utøvere.

– Det er nok ikke alle som kan være Sander Sagosen eller Martin Ødegaard og være verdensstjerne når man er 18. Det tilhører sjeldenheten og det er viktig å være tålmodig. Det vil jeg liksom få ut til barn og yngre også, at det er ikke i neste uke man skal bli god, det er om ti år.