Arrangementet er kommet i stand gjennom et samarbeid mellom Grasmyr Sanitetsforening og Tanzaniaprosjektet. Sistnevnte ledet av Hanne Renland.

Prosjekt

– På denne kafeen, som er satt til søndag ettermiddag, blir det selvsagt også disket opp med gode rundstykker og kaker. Også dette skjer i samarbeid mellom oss og Tanzaniaprosjektet, forklarer Ann Kristin Hansen i Grasmyr Sanitetsforening.

Store forskjeller

På turen ble Renland blant annet slått av de store forskjellene fra land til land.

– For eksempel så er Uganda og Rwanda naboland, men likevel er det stor forskjell på dem. I Uganda flyter søppelet og fattigdom og mangel på skolegang er stor. I Rwanda møter er det rent og pent, man møter mennesker som plukker søppel og klipper plener, forklarer Hanne Renland.

– Tok du bilder på denne reisen?

– Ja, det gjorde både jeg og andre som var med på turen. Jeg forsøkte også å gjøre noen filmopptak, men på grunna av noen tekniske vanskeligheter har jeg ennå ikke fått sjekket hvor gode disse opptakene er.

Bildene og opptakene, hvis de er vellykket, skal vises på storskjerm i Grasmyr Grendehus.

Naturopplevelser

I tillegg til møter med mennesker med overraskende ulike kulturer har selvsagt naturopplevelsene gjort et stort inntrykk på Hanne Renland.

– På en kafé i Sudan møtte jeg blant annet en gruppe unge kvinner som er medisinstudenter. Disse kvinnene hadde hørt at det var likestilling mellom kjønnene i Norge, og ville gjerne vite hvordan det er. De var blant annet opptatt av om det var like lett for en kvinne som en mann å bli lege.

Hvis man ønsker å lytte til flere historier fra turen er altså Grasmyr Grendehus stedet man bør beøske førstkommende søndag 2. april.