Sist fredag kveld fikk politiet en bekymringsmelding om at en person muligens hadde fått et illebefinnende ved Skippergata i sentrum.

Uten noen form for advarsel eller forsøk på kontakt, brøt politiet seg inn på adressen, uten at det var riktig bosted, skriver avisen iTromsø.

– Livredd

Layla Hansen, som ikke var hjemme på det gitte tidspunkt, fikk plutselig en telefon fra politiet om at de hadde tatt feil leilighet.

– Det er helt vanvittig. Jeg ble både lei meg og fortvilt. Døra er ennå ikke skiftet ut og jeg er livredd for innbrudd i leiligheten min, sier Hansen, som siden dagen har bodd hos ei venninne.

Sikret med en planke

Hansen forteller at både dørkarmen og selve døren er ødelagt i boenheten hennes. Nå venter hun på at huseieren skal ordne opp.

– Jeg fikk beskjed om at han måtte betale for ny dør, så må han sende regningen til politiet, sier Hansen, som forteller at politiet har sikret døren hennes med en planke spikret tvers over døren.

EIER Rolf Bjørnar Tøllefsen. Foto: Christian Unosen

Huseier Rolf Bjørnar Tøllefsen bor på Husøy og skal fikse døren så snart han kan. Selv er han usikker på hva som har skjedd i Tromsø.

– Politiet forklarte at de hadde tatt feil hus og beklaget til meg. Jeg skjønner ikke hvordan de kan ha tatt feil hus, sier Tøllefsen.

Naboen følger med

Hansen forteller at hun ikke sover rolig om natten fordi hun er redd for at noen skal gjøre innbrudd hos henne nå som døren er ødelagt.

– Jeg har gitt beskjed til naboen som skal følge litt ekstra med hos meg, sier Hansen.

Politiet beklager

– Det var uklart hvilken leilighet personen var i, derfor brøt vi beklageligvis opp feil dør, sier politioverbetjent Hans Martin Moen, leder for ordensseksjonen ved Tromsø politistasjon.

TOK FEIL Leder for ordensseksjonen, politioverbetjent Hans Martin Moen ved Tromsø politistasjon, beklager at de brøt seg inn i feil leilighet sist fredag.

Han har ikke snakket med politifolkene som var på jobb sist fredag kveld, men har lest vaktjournalen hvor hendelsen er omtalt.

Tok feil dør

Bakgrunnen for politiets aksjon var ei melding de fikk inn som var så dramatisk at det kunne stå om liv.

– Vi fikk en melding om helsetilstanden til en person som var så pass alvorlig at vi måtte varsle AMK og rykke ut. Da vi kom fram tok vi dessverre feil dør, selv om vi hadde grunn til å tro at det var riktig. Det var uklart hvilken dør det var snakk om, derfor tok vi beklageligvis feil, sier Moen.

Kunne være døende

Da politiet omsider tok seg inn i riktig leilighet, viste det seg at situasjonen ikke var så dramatisk som først antatt.

– Ut ifra alvorlighetsgraden i meldingen skjønner jeg at de valgte å aksjonere. Personen kunne være døende og det var snakk om en nødssituasjon. Det ble feil dør denne gangen, og det viste seg at det ikke var en så alvorlig hendelse som meldingen skulle tilsi og det var ikke behov for øyeblikkelig hjelp, sier politioverbetjent Hans Martin Moen.

Erstatningskrav

Han sier det ikke er ofte det skjer at de bryter opp feil dør til ei leilighet når de er ute på oppdrag. Nå oppfordrer Moen huseieren til å sende inn krav om erstatning for den ødelagte døren.

– Huseier må fremme erstatningskrav og sende dokumentasjon til politiet, så vil det bli vurdert på vanlig måte. Er det grunnlag for erstatning, dekker vi det.