- Aldri før har det vært så mange besøkende på en gang i sjømannskirka.

Det forteller Ingvill Konradsen Ceide, kvinnen bak den humanitære bistandsorganisasjonen som ble opprettet for 17 år siden.

Nå inntar Prosjekt Haiti New York Neste uke tar Prosjekt Haiti fotoutstillingen «Timoun» til New York. Etter det, forhåpentligvis til Washington også. - Fantastisk kveld

For forrige uke tok Prosjekt Haiti og fotograf Sveinung Konradsen med seg fotoutstillingen «Timoun» til New York.

- Vi hadde en fantastisk kveld på Trygve Lie galleri da fotoutstillingen åpnet 23. mars, sier Konradsen Ceide og forklarer at det kom rundt 80 personer for å se på bildene og lære mer av prosjektet.

- Det var til og med en journalist som jobber for et skandinavisk blad her i USA som skal lage sak på oss, legger hun til.

«Timoun» betyr på norsk «barn» og har allerede prydet både Finnsnes og Hamar. I sin tid startet fotoutstillingen som et samarbeid mellom Prosjekt Haiti og Barnebyen Finnsnes.

- Vi måtte belage oss på rundt ett års ventetid før vi endelig fikk innpass i Den norske sjømannskirka i New York, har hun tidligere uttalt til Folkebladet.

- Begeistret

Og responsen ble nesten overveldende for Prosjekt Haiti og fotograf Sveinung Konradsen, som er Ingvill Konradsen Ceides yngre bor.

- Sjømannskirka og deres nettverk ble så begeistret at de ønsker å gjøre en innsamlingsaksjon for Prosjekt Haiti i deres nettverk, forteller en stolt Konradsen Ceide og skyter inn at det kom inn bestillinger på åtte bilder.

Hun håper dette kan videreutvikle seg til et langvarig samarbeid.

- Vi er slitne, men overlykkelige over den flotte responsen. Neste utstilling er under planlegging i Washington DC, sier hun avslutningsvis.

- Handler om å overleve

Bildene til fotoutstillinga, som stilles ut i galleriet Trygve Lie, er tatt av Konradsen Ceides yngre bror, Sveinung Konradsen.

Hva er målet?

– Dette er en fotoutstilling som forteller om prosjektet, utfordringene i landet og jobben vi gjør. Bildene viser søte, små, uskyldige barn som rakst må vokse opp når hverdagen handler om å overleve, har Konradsen Ceide tidligere uttalt.