Mens de to i siste uke hadde tre forestillinger med fullt hus på Prelaten i Tromsø, var den store kinosalen i Istindportalen bare halvveis fylt med 180 frammøte på søndag. De fikk oppleve blendende gitarspill fra Thomas Stenersen som er fra Målselv, mens Eva Weel Skram sto for solid og følsom sang ispedd med søte historier fra duoens 12 år som duo.

Ført sammen av musikk

Thomas Stenersen har som gitarist vært med i både bandet til Kurt Nilsen, og har også spilt sammen med bandet til Morten Abel. Han traff Eva i 2005, og siden da har de holdt sammen både som ektepar og duo. Eva forteller at hun besøkte Målselv for første gang i 2005, og har vært her jevnlig siden da.

Spiller på Moen

Eva fortalte etter konserten i Istindportalen at de to skal fortsette på turneen de startet i januar, noe som betyr at de to vil ha konserter omtrent hver helg i løpet av dette året. Og til de som lurer på når de får se «Eva & the heartmaker» i Målselv; De to skal spille på Moen Kulturlåve lørdag 8. juni i sommer, og på The Edge i Tromsø i november.

- Morsomt med pizzakrigen

På spørsmål til Eva hva huns synes om Målselv som er ektemannens hjemkommune, sier jenta fra Sogndal at det er veldig fin plass å komme til.

- Og så synes jeg det er så morsomt med den stadige pizzakrigen man har her. Her kriger jo Jokern og Pizzakjelleren om pizzakundene, og nå hører jeg at enda en pizzabutikk dukket opp i Heggelia. Jeg er litt sånn politisk korrekt, så jeg spiser annenhver gang på Jokern og Pizzakjelleren – nemlig.

Tok barnet med på turne

Paret har gutten William som er litt over året. På spørsmål om hvordan de løser det med en tøff turnévirksomhet, svarer Eva at gutten var to måneder gammel da han ble med dem på turne for første gang.

- I fjor spilte vi rundt hundre konserter, hvor William var med så å si på alle. Eva Forteller at Anita, mamma til Thomas har vært med som barnepike for gutten mens de to var opptatt med turnejobben, og at de i tillegg har hatt hjelp fra andre i familien til å løse barnepassproblemet.

- Du står for sangen. Hva med sangstemmen til Thomas?

- Nå koret han jo litt i dag, men han er jo kjempeflink med gitaren, og det skal han få fortsette med. I årene som er gått har vi to levd sammen både som ektefolk og musikere, og har jobbet med stilen vår omtrent hver eneste dag.

Duoen har til nå utgitt frie albumer: Behind Golden Flames (2006), Let`s keep this up forever (2009), Dominoes (2011) og Traces of You (2013).