Ivar B. Prestbakmo og Sandra Borch (Sp) mener fylkesrådsleder i Troms, Cecilie Myrseth (Ap), sår tvil om det skal være helikopter på Bardufoss, etter uttalelser Myrseth kom med i Folkebladet på lørdag.

– Vær konstruktiv

– Vær konstruktiv, er Myrseths svar tilbake.

– Jeg finner det forunderlig at Sp i Folkebladet mandag mener at Ap år tvil om vi skal ha en hær eller ikke Selvsagt skal vi ha en hær i Indre Troms, det er et tverrpolitisk enighet om, også i fylkesrådet som både Sp og Ap er en del av. Dette vet Sp godt, sier Myrseth.

– Da må det synliggjøres at et er bred politisk samling bak, inkludert LO, om støtter at det skal være hær, hærhelikopter og ledelsesfunksjoner på Bardufoss. Helikoptermiljøet på Bardufoss fortjener at vi står sammen. Kun andre tjener på at det slås unødvendig splid om dette nå, sier Myrseth.

Arbeid i gang

Myrseth sier fylkerådet er i gang med et arbeid for å følge opp Tromsdokumentet som ble utarbeidet som et motsvar til langtidsplanen for Forsvaret som kom i fjor.

Myrseth mener den eventuelle usikkerheten som er skapt om hær og helikopter ikke kommer fra Ap og henne, men fra regjeringen.