Søndag gikk de siste rennene av NM i skiskyting i Mo i Rana av stabelen. Under fellesstarten haglet det med bomskudd. Lars Helge Birkeland fra Birkenes IL tok gullet med hele elleve bom.

For Målselv-skiskytter Fredrik Mack Rørvik ble det 18.plass under de tøffe forholdene.

– I dag var det sjukt. Jeg har aldri gått med så mye vind i et renn før i alle fall, forteller Mack Rørvik.

Sirkus

Han skjøt henholdsvis en og fire bom på liggende, mens det ble en og to bom på de stående skyteseriene, og totalt åtte bom.

– Kom vinden fra alle retninger?

– Ja, eller det var mer det at den tok så sykt mye. Hadde man skrudd tolv knepp, så hadde ikke det vært nok liksom. Mattene lettet fra bakken også videre, så det var interessant. Det var helt sirkus, forteller han.

Målselv-skiskytteren gjorde også en feil som kostet han noen plasseringer, da han gikk en strafferunde for mye.

– Jeg kom ut av tellinga når jeg hadde fire runder, jeg vet ikke hvor lenge siden sist jeg skjøt fire bom, så. Nei, jeg var nesten litt oppgitt og lo nesten inni meg selv fordi det var så håpløst. Hadde jeg droppa den strafferunden for mye hadde mest sannsynlig mye endret seg. Samtidig er det bedre å gå en for mye enn en for lite, for da hadde jeg fått to minutter i tilleggstid.

God jaktstart

På lørdagens jakstart gjorde Mack Rørvik et godt løp der han ble nummer 13 med 20 av 0 treff, og han revansjerte fredagens dårlige sprint (43.plass).

– Ja, jeg hadde tredje beste tid i går, så det var veldig bra, sier han.

– En fin revansje etter fredagens sprint?

– Ja, absolutt. I går gjorde jeg alt riktig, så det var greit å til.

– Over all forventning

Sesongen er nå over, og han er godt fornøyd og mener den har vært over all forventning.

– Sesongen har vært veldig bra egentlig. Sånn sett i forhold til hva jeg forventet, jeg forventet ikke å komme meg med på IBU-Cup for eksempel. Jeg veddet jo mot meg selv at jeg ikke skulle klare å komme dit på første forsøk, men der overrasket jeg meg selv, sier han

– Så egentlig over all forventing og det er litt å gøy å se. Det er ikke så langt opp til Word Cup heller.

Nå venter en periode med avkobling og en tur til varmere strøk for Målselv-skiskytteren, før forberedelsene mot neste sesong starter