FIL manglet nykommer Sega Ngom, Glenn-Martin Andreassen, Tobias Schjetne, Marcus Sletten og Tom-Erik Bang Kristiansen i søndagens oppgjør mot Grorud. I tillegg ble Joakim Einebakken Nilsen spart.

I motsetning til FIL, stilte Grorud med toppet mannskap.

– Dere mangler veldig mange i dag, så det er jo en sterk seier mot et godt lag dette her?

– Ja, det er veldig sterkt. Grorud er toppet, de kommer vel inn med to-tre spillere i andreomgangen, som gjør de enda hvassere, og det er vel omtrent det laget de har i andreomgang som vi tror de kommer med i første serierunde, spår Finnsnes-trener Bjørn «Bummen» Johansen.

Tidlig kampstart

FIL-treneren var skuffet over det som ble levert da laget tapte 3-0 for Skedsmo, fredag kveld.

Søndagens kamp mot Grorud startet klokka ti på morgenen, og han var fornøyd med lagets inngang til denne kampen.

– Nei, det er klart at vi er adskillig mer fornøyd med dagens match enn den på fredag, og i tillegg med det elementet at klokka er ti på morgenen, og egentlig ni siden klokka ble stilt i natt, så det var tidlig . Inngangen til kampen var særdeles viktig og vi tok utfordringen sett i lys av fredagen. Vi var strålende i starten av matchen, spesielt de første 20. Da så det ut som det var for tidlig på dagen for Grorud, sier han.

Effektiv

«Bummen» forteller om en kamp som etter hvert jevnet seg mer ut, og i andreomgang var det sjanser begge veier.

Derfor var han veldig fornøyd med effektiviteten, noe som ikke alltid har vært tilfelle.

– Det er mer åpent i andre omgang, hvor begge lag skaper sjanser, men vi er effektiv og scorer mål i motsetning til tidligere. Vi skaper 4-5 målsjanser og scorer to, og det er det snittet vi bør være på., mener FIL-treneren.

FIL avsluttet også kampen med syv egenproduserte spillere. Christian Arnesen, Mathias Bendiksen, Eirik Oliver Gamst, Emil og Mikkel Conradsen Ceide, Sverre Skoglund og Noor Abdi Hussein var alle på banen mot slutten av kampen.

– Dere avslutter med syv egenproduserte, det er ekstra artig det?

– Ja, er du gæren. Det har vært en kjempehelg. Det var en god erfaring for dem på fredag, så får de spille i dag hvor det går enda fortere. Så det ser lyst ut fremover for den yngre garde og det er hyggelig.

Spiss-samarbeid

Noe som også var hyggelig for «Bummen» og Finnsnes, var at begge spissene, Vebjørn Grunnvoll og Jonas Simonsen, tegnet seg på scoringslista.

Etter at det sto 0-0 til pause, satte først Vebjørn Grunnvoll inn 1-0, og Jonas Simonsen senere 2-0 i andreomgang.

– Du vet med spisser, det å få sjanser er en ting, men det å score mål og få den god-følelsen, det er viktig. Og de gir jo assist til hverandre også. Vebjørn la opp til Jonas sitt mål og Jonas la opp til Vebjørn sitt mål, så da må vi kunne si at samarbeidet funket bra, forteller Johansen.

Christan Arnesen var uheldig å sette ballen i eget mål mot slutten av kampen, noe som fastsatte resultatet til 2-1 i favør FIL.

Vil komme til større sjanser

17.april kommer søndagens motstander Grorud på besøk til Finnsnes og serieåpning i 2.divisjon. De neste ukene skal brukes på å jobbe med det offensive.

– Nå blir vi å drille en del faser i spillet. Til nå har vi jobbet en del med det defensive og vi ønsker å være så solid defensivt som det vi var i fjor. Også vil vi se på det offensive mønsteret nå og prøve det ut i to kamper (mot FK Senja og TIL2). Vi har alltid skapt sjanser, men jeg ønsker at vi skal være enda «sharpere»i det offensive og komme til enda større sjanser som blir lettere å score på, forteller «Bummen».