Til Folkebladet sier Prestbakmo og Borch at de reagerer på Myrseths utspill i lørdagens Folkebladet, om at hun vil avvente landmaktstudien for å se hvordan hæren blir seende ut i Troms.

– Hun poengterer at har man ingen hær her, har man heller ikke bruk for helikopter, dette er alvorlig. Myrseth sår her tvil om vi skal ha en hær i Troms. Det går ikke an å stille sprsøsmålstegn med dette. For vår del er det opplagt at vi skal ha en hær, og da med helikopter, sier Sandra Borch.

– Vi og Sp har samme mål, men forskjellig vei dit Fylkesrådsleder i Troms, Cecilie Myrseth (Ap), mener Ap og Sp har samme mål, men ulik vei til målet når det gjelder helikoptervirksomheten på Bardufoss. Hær eller ikke

Prestbakmo sier Myrseths uttalelser overrasker.

– Som fylkesrådleder går det ikke an på vegne av fire partier å stille spørsmål om man skal ha en hær eller ikke. Dette overrasker meg. Det er ikke mulig å forstå hva det er med helheten i vårt representantforslag som tilsier at Arbeiderpartiet ikke skal stemme for Senterpariets representantforslag, som støttes av Krf, V, Sv og Mdg, sier prestbakmo, som er nestleder i fylkesrådet.

Borch er klar på at hæren i Nord skal bestå.

– Vi skal ha en hær i nord, og da må helikoptrene sikres. Det er det som er utgangspunktet for vårt forslag, avslutter hun