Velger du et repertoar bestående utelukkende av Abba-låter, har du en takknemlig katalog å hente materiale fra. Men likevel skal det mye til å holde samme stemning og entusiasme hos publikum i halvannen time. Det er det faktisk ikke mange artister som klarer.

Men Sørreisa skolekorps og musikalske medarbeidere fra band og kulturskole fyller ikke bare opp salen med over 150 publikummere. De fyller også scenen med over et halvt hundre sangere, bandmedlemmer og musikanter i aksjon, og sammen presenterer de et konsertprogram som fenger fra første tone til avslutningen med «Thank You For the Music». Publikum klapper takten gjennom nærmere tyve låter, gir stående ovasjoner, og det hele er så velfortjent.

Med seg har de både et backingband bestående av kulturskolelærere samt et knippe vokalister fra 8. og 9. klasse: Aurora Knutsen, Mia Solset Malik, Ingrid Bergmann Larssen, Eline Rismo, Ferdinand Bie og Kaja Simonsen, og de har kulturskolebandet 7eight5, som fremfører «Ring Ring». De fleste låtene som presenteres, er brukt i musikalen Mamma Mia fra 1999 eller filmen ved samme navn fra 2008.

Sørreisa skolekorps består av rundt 25 musikanter, og ensemblet har stor alderspredning. De deltar i NNM i korps, som ett av landets kanskje ytterst få korps har de også flere deltagelser i UKM, og i juni reiser de til Wildemann i Tyskland på skytterfestival. De yngste musikantene, de med litt mindre erfaring enn de eldste, utgjør aspirant-gruppen i korpset, og også de fikk sin egen avdeling i Abba-konserten. Når de fremfører «Super Trouper», lover det godt for rekrutteringen videre.

Og for nye konserter.

Kaja Simonsen og Ferdinand Bie fra Sørreisa kulturskole fremfører «Honey, honey». Foto: Arne Ivar Hanssen
De yngste musikantene, de som ikke har spilt så lenge, utgjør aspirantene – og hadde sin avdeling på konserten. Foto: Arne Ivar Hanssen
Mia Solset Malik (til venstre) og Ingrid Bergmann Larssen synger «Winner Takes It All». Foto: Arne Ivar Hanssen
Det er slettes ikke alle artister forunt å holde stemning og entusiasme oppe hos publikum i halvannen time. Foto: Arne Ivar Hanssen