- Det er Finnsnes Misjonsforsamling som står for arrangementet og jeg er den som har ansvaret og regien, forteller Alf Tråsdahl.

- Det er tredje gangen vi har et slikt arrangement, de to tidligere hadde vi Finsnes kirke. Det siste i samarbeid med Finnsnes korforening. Denne gangen har vi invitert Chorus Borealis fra Målselv til å være sammen med oss. Hovedpersonene er dog to gospelsangere vi har invitert, Reggi og Lady Love Smith. De er fra Nashville i USA, er ute på turne og kommer hit direkte fra Sydney i Australia. I tillegg har vi gruppa Tråsdahls, som består av Linda, Bente og Ole Bjarne Tråsdahl, legger han til.

Chorus Borealis

Chorus Borealis fra Målselv, dirigert av Tor Eriksen, åpna konserten med hip hop duen Nicod & Vinz’s ”In your arms”, fulgt av Bruce Springsteens ”The River”, begge med Torun Prestø og Linda Tråsdahl som vokalister. Begge låtene gikk rett hjem hos de omkring 100 publikummerne og høstet stor applaus.

Konferansier Alf Tråsdahl ønsket velkommen og introduserte ekteparet Reggi og Lady Love Smith. De uttrykte sin glede over å være tilbake i Norge igjen, et land de betraktet som sitt andre hjemland. Sammen med Chorus Borealis sang de ”I’ll never know”, en sang de har komponert og skrevet selv og fra da av hadde de publikum i sin hule hånd.

Alene

Etter den overtok ekteparet scenen alene og startet med å snakke litt om sin gudstro. Så fulgte Elvins Halls ”Somewhere between”. Stor jubel. Etter det gikk det slag i slag, med låter som blant andre gospel låtene ”Can he, could he”, ”John, the baptist”, ”You got a friend” og Twetyfour hours”. På ”You got a friend” vandra de rundt med mikrofonen og til sin glede fikk publikum delta.

Da var tiden kommet for Tråsdahls og trioen kunne glede forsamlingen med ”Jesus paid it all” og ”Not the same”.

Reggi og Lady Love var så tilbake med blant andre Bill Gathers ”I’v just seen Jesus”. Så kom Chorus Borealis på scenen igjen og sammen gledet de forsamlingen med ”The prayer”. Konserten ble avsluttet med at også Tråsdahl entret scenen og sammen sang alle ingen ringere enn den irsk-norske duoen Secret Gardens ”You raise me up”, skrevet av Rolf Løvland.

Konsert

En herlig konsert, noe publikum tydelig viste å sette pris på med langvarig applaus.

- Jeg er glad i sang og musikk, særlig gospel. Jeg har reist mye i sørstatene og jeg kjenner Reggi og Lady Love personlig. De er kjent for sin friske kirkemusikk, de uttrykker det kristne budskapet på en god og frisk måte med sin gospelmusikk og det synes jeg de fikk godt fram her i kveld, kunne en tydelig fornøyd Alf Tråsdahl fortelle til slutt.

Gospelsangerne Reggi og Lady Love så ut til å stortrives på scenen i kulturhuset. Foto: Birger Caspersen