- Det er et oppriktig håp fra min side, sier han.

Tom Erik Moe er nærings- og utviklingsrådgiver i kommunen. Han tok turen ut i gatene og spurte innbyggerne hva de ønsket etablert i de gamle Coop Prix-lokalene.

- Et overveiende flertall sa Jysk - og min strategi nå fram mot sommeren er å overtale de til å kjøpe og etablere seg i lokalene som er nærmere 3.000 kvadratmeter store, sier Moe.

Frister

IVRIG Tom Erik Moe har et oppriktig håp om å få Jysk til Sørreisa.

Han innrømmer imidlertid at det ikke vil være noen lett jobb.

- Jeg forsøker derfor å snike meg inn hos den øverste ledelse og friste dem hit. Forhåpentligvis klarer jeg det, sier han.

I et brev til møbel- og interiørgiganten frister Moe med at Sørreisa når et marked på i overkant av 32.000 innbyggere innenfor en radius på en halv til en og en halv time.

- Hva ville en slik etablering betydd for Sørreisa?

- Det ville snudd en ganske negativ trend i sentrum der flere lokaler i dag står domme. Det ville skape positive ringvirkninger for alle, svarer han.

«Kjør på»

For nærings- og utviklingsrådgiveren er det med skrekk og gru at han noterer seg flere tomme lokaler i sentrum.

- Vårt ønske er at handelslekkasjen til Finnsnes og Bardufoss skal stagneres, sier han.

Moe har videre informert Coop Nord, som eier de gamle Prix-lokalene, om takene hans.

- De sa «kjør på», så jeg har de med på laget. Næringsforeninga i Sørreisa er også svært positiv til tanken, poengterer han.

Brevet er oversendt development manager i Jysk, Lars Petter Christiansen. Han har imidlertid ikke rukket å svare Moe.

- Får jeg ikke svar, ringer jeg dem for å diskutere. Jeg er villig til å strekke meg langt for å få til ei ordning, sier han.

- Takker pent nei

Lars Petter Christiansen i Jysk forteller imidlertid til Folkebladet at en etablering i Sørreisa ikke vil være lønnsomt.

- Kommunen har vært utrolig positive til oss, men vi mener fortsatt at en etablering skal skje på Finnsnes. Derfor har vi egentlig lagt oppfordringen litt til side og takket pent nei, sier han.

Christiansen poengterer at de næringsdrivende i kommunen har vært veldig overtalende, men at Jysk har en annen realitetsoppfatning.

- Er det noe nytt i planene om Finnsnes?

- Ja, det er nye ting som har dukket opp i senere tid og vi jobber nå med et par konkrete saker. Når det dukker opp fornuftige lokaler, med riktig størrelse og beliggenhet kommer vi, svarer han.