Endelig helg!

SYKLIST Rektor Dagfinn Antonsen liker å sykle, og sykler mellom 7.000 og 8.000 kilometer hvert år.

– Har du noen planer for helga?

– Nei, ingen spesielle planer. Men det er meget mulig at vi drar og slår oss til i campingvogna og spikerteltet vi har stående på Øse Camping denne helga. Det er en flott plass.

– Hva var din siste kulturopplevelse?

– Det var nyttårskonserten på Fjellkysten Hotell 7. januar i år. En fantastisk flott konsert, en flott opplevelse og flott sted å være.

– Har du noe stort forbilde?

– Jeg ser opp til mennesker som hvert år legger ned mange timer i dugnadsinnsats rundt omkring i bygdene. Og så har stor sans for Per Fugelli og hans livssyn og medmenneskelighet. Jeg liker også måten Kåre Willoch har utviklet seg på etter at hen ble pensjonist.

– Hva liker du best i Midt-Troms?

– Jeg er jo opprinnelig fra en gård utenfor Brøstadbotn. Dit reiser jeg hver høst for å gå på elgjakt. Det er en flott plass der man også har sine røtter, og det er alltid fint å komme hjem.

– Hva mangler i Midt-Troms?

– Vi har mange gode kvaliteter her, men skal jeg trekke frem noe så måtte det være et større aktivitetstilbud for ungdom. Det fokuseres mye på fotball, men vi har også mye flott vinteridrett. Skal de unge på kino er den nærmeste i Salangen.

– Hva leser du og ser på TV?

– Jeg leser mange nettaviser daglig, både lokale, regionale, nasjonale og utenriks. På TV liker jeg svenske krimserier som «Innan vi dör», nyheter og sport. I sport går det mest i sykling der Tour de France er toppen.

– Hva synes du om Folkebladet?

– Jeg synes Folkebladet er en bra lokalavis som dekker regionen godt. Det er fint å kunne lese hva som skjer i nærmiljøet, og så synes jeg digitalutgaven som jeg holder er lett å fin og bruke.

– Hvilket ettermæle ønsker du deg?

– At jeg var en rektor som så alle elevene ved skolen og forsøkte å legge til rette for at alle skulle få en best mulig skolegang og ha det best mulig på skolen ellers også.

– Har du noe drømmereisemål?

– Jeg har aldri vært i Vietnam og Japan, og jeg må si jeg har veldig lyst til å besøke disse landene.

– Hva er den perfekte lørdagskelden for deg?

– Sammen med kona og barna. Hjemme eller i campingvogna. Bare være sammen og spise god mat og kose oss.